Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Lier IL er «Årets arrangør» av KIWI BAMA-CUP 2022

I konkurranse med 39 andre arrangører, fra Søgne i sør til Hammerfest i nord, er Lier IL kåret til «Årets arrangør» av KIWI BAMA-CUP i 2022.

Lier IL er «Årets arrangør» av KIWI BAMA-CUP 2022

– Dette er stort! Etter så mange år med hard jobbing, så føles det deilig at den jobben vi gjør har blitt satt pris på og sett, forteller en strålende fornøyd Megan Fjeld fra Lier IL.  
 
– For oss i Lier er det alle de engasjerte trenerne og frivillige som er avgjørende. Så har vi etter hvert fått mange år med erfaring bak oss, sier Fjeld, før hun forteller at første gang Lier IL arrangerte fotballcup i regi av BAMA og NFF var tilbake i 2008.  
 
– Vi vil gratulere Lier IL med en utrolig godt gjennomført cup. Hele arrangementet var et helproft opplegg fra A til Å. «Årets arrangør» er en pris som henger høyt hos klubbene, og det er alltid mange gode kandidater. I år var det veldig vanskelig å kåre vinneren, for nivået var svært bra, men når alt var summert opp, var det cupen på Lier som sto igjen på topp, forteller juryleder Håkon Andersen, som også er sponsorsjef i BAMA. 
 
Etter to år med redusert aktivitet, ble KIWI BAMA-CUP i 2022 igjen arrangert over hele landet. Til sammen deltok over 55 000 barn på de 40 ulike cupene, noe som gjør cupene til den største turneringsserien i Norge. 
 
Og den dyktigste arrangøren av dem alle var Lier IL. For innsatsen belønnes klubben med en sjekk på 30 000 kr fra KIWI, BAMA og NFF, i tillegg til den gjeve utnevnelsen. 

Dedikerer prisen til de frivillige  

KIWI BAMA-CUP er et stort arrangement, og skal cupen lykkes er det behov for god organisering og mange frivillige. Cupen på Lier er ikke noe unntak, og Fjeld forteller at de er takknemlige for alle som stilte opp på årets cup. 
 
– Vi er heldige som har mange, trofaste frivillige. Det er flere som har stilt opp år etter år, så vi har en flott gjeng. Selv om det er jeg som er her for å ta imot prisen, er den like mye til alle de som stilte opp for å gjøre cupen mulig, roser Fjeld, som er arrangementsansvarlig i klubben. 
 
– Fellesnevneren for de mest vellykkede cupene, er at de er dyktige på å få med seg de frivillige, påpeker Andersen, som forteller at med mange deltakere og tilskuere på plass, er det viktig med en god planlegging og nok personell for å holde flyt i arrangementet. 
 
– Her var ingen var bedre enn Lier i 2022. Uansett hvor man gikk på anlegget, ble man møtt med smilende frivillige som hadde stålkontroll på arbeidsoppgavene sine. Ut ifra det vi kan se virker dugnadsånden i Lier å være blant den beste i landet. Alle som tok del i at cupen ble en suksess kan gi seg selv en klapp på skulderen. Dette var en lagseier for alle involverte, roser jurylederen.  

 

Fellesbilde med alle arrangørklubbene tatt på Ullevaal Stadion.

Lokale råvarer var med på å sikre seieren 

Men det var ikke bare på frivilligheten Lier IL imponerte. På hver KIWI BAMA-CUP er det en aktivitetscamp som skal fremme holdningskampanjen «Eat Move Sleep». Her tok Lier IL et grep som falt i smak hos juryen. 
 
– Målet med «Eat Move Sleep» er å skape sunne vaner, som man skal ta med seg videre i livet. Aktivitetscampen er en viktig arena for å spre kunnskap om hvor viktig sunn mat, nok aktivitet og gode søvnvaner er for kroppene våre, forklarer Andersen. 
 
– Aktivitetscampen har noen faste elementer, men utfordrer også klubbene på å komme opp med egne idéer. Lier IL løste campen på strålende vis, og vi ble spesielt imponert over hvordan de fikk satt et lokalt preg på «Eat»-delen, fortsetter jurysjefen, og forteller at en godt gjennomført «Eat Move Sleep»-camp er helt avgjørende for å kunne vinne «Årets arrangør». 
 
– Lier er et område hvor det dyrkes en rekke fantastiske råvarer. For å fremme «Eat», hentet klubben inn produkter dyrket i nærområdet. Det å knytte lokal mat til kunnskapsformidling om å velge sunt og godt, var svært inspirerende. Mange som kom innom campen ble overrasket over hvor mange produkter som faktisk kommer fra Lier, forteller Andersen. 
 
Men til tross for pris som “Årets arrangør” har Lier IL eller Fjeld ingen planer om å hvile på laurbærene: 
 
– Man kan alltid blir bedre og flinkere. Vi lærer noe nytt hvert år, og enda har vi et forbedringspotensial på flere områder. Det å få denne prisen gir i alle fall meg masse energi, så håper jeg at det sprer seg videre, slik at KIWI BAMA-CUP i 2023 blir enda bedre, avslutter en sprudlende Fjeld.   

Fakta om KIWI BAMA-CUP:  

KIWI BAMA-CUP er en serie med fotballcuper for barn mellom 6 og 12 år, som arrangeres av Norges Fotballforbund (NFF), KIWI og BAMA. Cupene er en videreføring av konseptet Eat Move Sleep- og Bendit-cup, som ble arrangert for første gang i 2006.  

Kontaktpersoner: 

Holger Roald – Norges Fotballforbund – – 926 57 994 
Espen Eriksen – KIWI – – 906 84 341 
Håkon Andersen – BAMA – – 932 16 438