Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Lommedalen IL setter ny deltakerrekord

På lørdag blir det rekordoppmøte når KIWI BAMA-CUP Lommedalen går av stabelen. Årets cup sprenger alle grenser og setter deltakerrekord med god margin.

Lommedalen IL setter ny deltakerrekord

– Nå er det mye å gjøre, men sånn skal det være. Det er mye som skal på plass, men vi er godt i rute, sier Reidunn Rake, prosjektleder for cupen, mens hun gjør de siste forberedelsene i dommergarderoben før storinnrykk til helgen.

– Totalt kommer vi til å ta imot 190 lag og nesten 2000 deltakere. Så stor cup har vi aldri vært med på å arrangere før, men det blir bare gøy, forteller Rake, som forventer at opp mot 5000 personer kan ta turen til Lommedalen Kunstgress i løpet av helgen.

– Dette blir første cup for mange av de minste, så da vet vi at både foreldre, besteforeldre og annen familie kommer til å ta turen. Vi gleder oss til å ta dem imot.


Håkon Andersen er sponsorsjef i BAMA, som sammen med NFF og KIWI er sponsorene bak cupen. Han lar seg imponere over jobben Lommedalen IL legger ned når det kommer til cupen.

– Lommedalen er en solid gjeng som gjør sitt for å ta cupen til det neste nivået. Vi vet at spillere og tilskuere får en god opplevelse når de er cuparrangør. Nå ser det ut til at været også kommer til å spille på lag i helgen, så da tror vi ikke det er noen som kan stoppe dette fra å bli et fantastisk arrangement, roser Andersen.

KIWI BAMA-CUP er en landsdekkende cupserie for barn mellom 6 og 12 år, og en videreføring av de populære Bendit- og Eat Move Sleep-cupene. Totalt skal det arrangeres 48 cuper i 2023. Det er estimert at omtrent 80 000 barn vil delta på en KIWI BAMA-CUP i løpet av året.

– Jeg tror det skyldes at vi har jobbet hardt og fått et rykte for å arrangere en vellykket cup. De siste årene har vi fått mye skryt og gode tilbakemeldinger. Det er stas og gir motivasjon til å jobbe videre og bli enda bedre, forklarer Rake om hvorfor hun tror deres cup har blitt så populær.

– Vi har også flere lag som står på venteliste, men vi ønsker ikke å ta imot flere enn det vi føler oss komfortable med. For oss er det viktig at de som kommer får en så bra opplevelse som mulig. Vi vil ikke la det gå på bekostning av å ta imot så mange som mulig.  

Satser stort på god, hjemmelaget mat

Det er ikke kun det sportslige på banen som gjelder om man skal arrangere en god cup. Lommedalen har en strategi på at det også skal være et godt mattilbud til de som er tilskuere. I tillegg til frukt og grønt fra KIWI og BAMA, byr også Lommedalen på hjemmelaget mat av høy kvalitet.

– Vi har en egen bakegruppe som hver dag sørger for helt ferske bakverk til de besøkende. I år byr vi på rundstykker med forskjellig pålegg tidlig på dagen, så blir det også nybakt focaccia med hjemmelaget pesto, aioli og skinke. I tillegg kommer vi til å ha grove scones med appelsin. Du trenger ikke smøre matpakke når du kommer til Lommedalen, lover Rake, mens hun ler hjertelig.

I tillegg til god mat, kan de besøkende også se frem til en innholdsrik Eat Move Sleep-camp. Der kan man gjennom morsom kunnskapsformidling lære om viktigheten av et godt kosthold, gode søvnvaner og nok mosjon.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på Eat Move Sleep-campen, fordi det gir noe å gjøre for søsken som er med, samt spillerne mellom kampene. Det at man også kan lære noe, i tillegg til at det er gøy, setter mange pris på, forteller Rake.

– Så må jeg nevne at det også blir trikseshow med tidligere verdensmester i fotballtriksing Anders Solum og Emma Rudberg. Det blir god stemning, avslutter cupgeneralen entusiastisk.