Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Sagene IL er «Årets Eat Move Sleep-klubb» i 2022

Under et arrangement på Ullevaal Stadion lørdag kveld ble det annonsert at Sagene IL er årets «Eat Move Sleep-klubb» i 2022.

Sagene IL er «Årets Eat Move Sleep-klubb» i 2022

– Utrolig gøy! Jeg må si at det er helt fantastisk å være her på vegne av Sagene og ta imot denne prisen. Det er et utrolig bra arbeid som er lagt ned av veldig mange dyktige folk i klubben. Dette er en lagseier for hele klubben, sier en sprudlende Henrik Davidsen Hellevik, som er arrangementsansvarlig i Sagene IL.  
 
– Sagene IL ble for første gang «Eat Move Sleep»-ambassadør i forkant av fjorårssesongen og har løst oppgaven på en utmerket måte. De har tatt rollen seriøst, og verdiene vi ønsker at klubbene skal formidle, er tydelig forankret i hele klubben. Derfor har vi kåret dem til årets «Eat Move Sleep-klubb», som er en gjev pris med høy prestisje, forteller Håkon Andersen, som er juryleder og sponsorsjef i BAMA. 
 
«Eat Move Sleep» er et inspirasjonskonsept, som så dagens lys i 2016. Det ble startet av BAMA, i samarbeid med Norges Fotballforbund. Målet er å bidra til bedre folkehelse, ved å opplyse om fordelene med et sunt kosthold, mer aktivitet og gode søvnvaner. I 2022 var Sagene IL den ambassadørklubben som løste oppgaven best.  

– Betyr mye for barna 

I juryens begrunnelse ble det spesielt trukket frem hvordan klubben har jobbet med mat og ernæring, altså “Eat”-delen av konseptet. Davidsen Hellevik forteller at dette har vært et stort satsnings området for Sagene IL. 
 
– Vi en egen kokk som serverer barna mat hver eneste dag i uken. Det er et tilbud vi er utrolig stolte av. Tilbudet sørger for at barna få i seg sunn og god mat når det kommer på trening eller andre fritidsaktiviteter i klubben, og vi ser det betyr mye for barna, forteller Sagene-representanten. 
 
– I Sagene er vi ikke bare opptatt av å utvikle spillere, vi ønsker også å utvikle mennesker. Når noen slutter i Sagene, håper vi at de skal ta med seg lærdom og holdninger som vil gjøre dem bedre rustet resten av livet. Her kommer holdningene fra “Eat Move Sleep” inn, og vi føler det er noe som barna og de unge har stort utbytte av, forteller Davidsen Hellevik.  

Håper Sagene kan inspirere andre klubber 

At jobben som blir gjort har blitt lagt merke til, er det ingen tvil om.  
 
– Sagene IL jobber veldig godt med å fremme holdningene i hele klubben. Men hvor de skilte seg spesielt ut, er hvordan de jobber med “Eat”-delen, som omhandler kosthold og ernæring. Det at klubben har en egen kokk, som lager sunn og næringsrik mat til klubbmedlemmene, er noe vi synes er veldig imponerende. Det er å sette teori ut i praksis, og var tungen på vektskålen i kåringen. Vi håper flere klubber lar seg inspirere av den fantastiske jobber Sagene IL gjør, forteller Andersen.  
 
– Det å ta med seg gode vaner fra tidlig i livet, er viktig for å holde dem livet ut. «Eat Move Sleep»-klubbene gjør en utrolig viktig jobb, med å inspirere og lære barn og unge om hvorfor et variert kosthold, nok mosjon og god søvn er viktig for å få både hodet og kroppen til å fungere optimalt, slår Andersen fast.  

Fakta om KIWI BAMA-CUP:

KIWI BAMA-CUP er en serie med fotballcuper for barn mellom 6 og 12 år, som arrangeres av Norges Fotballforbund (NFF), KIWI og BAMA. Cupene er en videreføring av konseptet Eat Move Sleep- og Bendit-cup, som ble arrangert for første gang i 2006. 
 
I 2022 ble det arrangert 40 cuper totalt, og til sammen deltok over 55 000 barn.  

Kontaktpersoner:  

Holger Roald – Norges Fotballforbund – holger.roald@fotball.no – 926 57 994  
Espen Eriksen – KIWI – espen.eriksen@kiwi.no – 906 84 341  
Håkon Andersen – BAMA – hakon.andersen@bama.no – 932 16 438