Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ski I.L. er vinner av «Beste premieutdeling»

Ski I.L. utkonkurrerte 39 andre arrangører av KIWI BAMA-CUP og vant prisen for «Beste premieutdeling» i 2022. Det ble annonsert under et arrangement på Ullevaal Stadion lørdag kveld.

Ski I.L. er vinner av «Beste premieutdeling»

– Dette er jo bare kjempegøy, utbryter Ragnhild Carlsen som er daglig leder i Ski IL. 
 
– Vi var veldig fornøyde med premieutdelingen vår selv også, så det at noen andre også synes den var så bra at vi endte opp med å vinne, det er veldig stas.  
 
For at en premieutdeling betyr mye i barnefotballen, er Håkon Andersen, sponsorsjef i BAMA, klar på. Han er selv til stede på et stort antall KIWI BAMA-CUPer i løpet av et år, og er tydelig på at premieutdelingen har en sentral rolle i en vellykket cup. 
 
– For svært mange barn, er det å få en premie som bevis på innsatsen de har lagt ned, nesten vel så viktig som å spille selve cupen. Derfor setter vi stor pris på de klubbene som legger ned en skikkelig innsats med seremonien, slik at barna føler seg ekstra spesielle etter å ha spilt en KIWI BAMA-CUP, sier Håkon Andersen, som også var juryleder, når han blir spurt om bakgrunnen for prisen.  
 
– Den gleden barna opplever ved å bli gjort stas på, er det viktig å ta vare på og dyrke. Vi vil at alle som deltar skal føle seg som en vinner når de forlater en KIWI BAMA-CUP, uansett hvordan det gikk under selve kampene. I 2022 mener vi ingen var bedre på å skape den magien enn Ski I.L. Derfor er de en fortjent vinner, av det vi mener er en viktig pris, roser Andersen.  
 
I 2022 ble det arrangert hele 40 cuper, fra Søgne i sør til Hammerfest i nord, og til sammen deltok over 55 000 barn. Det gjør KIWI BAMA-CUP til den største turneringsserien for barn her til lands. Og i fjor var ingen bedre på å arrangere premieutdeling enn Ski I.L. 

– Det er kjempeviktig 

Og det at en premieutdeling er noe mer enn “bare” en premieutdeling, er Carlsen fra Ski helt enig i. Hun forklarer hvorfor de bruker ekstra ressurser på å gjøre det til en minneverdig seanse for barna: 
 
– Ungene synes det er kjempestort! For dem er det høydepunktet når cupen er slutt, det å få en liten medalje eller pokal, forteller Carlsen. 
 
– Vi hadde egen scene, med musikk og fotovegg. I tillegg hadde vi maskotene våre på plass, og det synes ungene var fryktelig stas. Når man ser gleden det gir barna, så sier det seg selv at det er viktig at premieutdelingen er bra, slår Ski-lederen fast.  

Får ros for gjennomføringen av NFF 

– Med KIWI BAMA-CUP ønsker vi å være med på å bygge en inkluderende idrett, hvor alle får oppleve idrettsglede og mestring. I den sammenhengen mener vi at premieutdelingen er viktig, fordi det er noe som barna husker og tar med seg i lang tid etter selve cupen, fastslår Holger Roald, som er sponsoransvarlig i NFF og satt i juryen. 
 
NFF har som mål for barnefotballen å favne om flest mulig, lengst mulig. Roald mener at en vellykket premieseremoni, kan være med å bidra til at de lykkes med målsetningen. 
 
– Det å spille fotball skal være positivt og gi glede. For barn kan det å bli gjort stas på med en forseggjort premieutdeling bidra til at flere får kjenne på de følelsene. Det kan faktisk være med på å gjøre at barn fortsetter med fotball, poengterer Roald, før han gratulerer SKI I.L. med det han omtaler som en fortjent pris.  

Fakta om KIWI BAMA-CUP: 

KIWI BAMA-CUP er en serie med fotballcuper for barn mellom 6 og 12 år, som arrangeres av Norges Fotballforbund (NFF), KIWI og BAMA. Cupene er en videreføring av konseptet Eat Move Sleep- og Bendit-cup, som ble arrangert for første gang i 2006. 

Kontaktpersoner:

Holger Roald – Norges Fotballforbund – – 926 57 994 
Espen Eriksen – KIWI – – 906 84 341 
Håkon Andersen – BAMA – – 932 16 438