Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

– Vi måtte nesten gni oss i øynene

Til helgen er det duket for KIWI BAMA-CUP Sandnessjøen, når SIL Fotball inviterer til cupfest i Helgelandshallen. Cupgeneral Bjørn Terje Jensen ser frem til å ta imot lag fra både fjern og nær.

– Vi måtte nesten gni oss i øynene

Vi gleder oss veldig til helgens cup. Dette er mitt første år som cupansvarlig, men jeg mener vi har høvelig kontroll. Den største utfordringen er i forbindelse med kampoppsettet. Vi er en liten plass, men skal ta imot hele 136 lag. Da må vi ta hensyn til tilreisende lag, slik at det passer med ferger og slikt, både på vei hit og hjem igjen, forteller Jensen om hvordan de ligger an i forkant av helgens cup. 
 
KIWI BAMA-CUP er en landsdekkende cupserie for barn mellom 6 og 12 år. Totalt skal det arrangeres 48 cuper i 2023. Det er estimert at så mange som 80 000 barn vil delta på en KIWI BAMA-CUP i løpet av året 

Kjører godt over åtte timer for å delta 

Cupen i Sandnessjøen tiltrekker seg lag fra et enormt geografisk område. Fra sør kommer det lag fra Bindal, mens Morild i Vesterålen kommer reisende nordfra. En bussreise på godt over åtte timer én vei. 
 
– Vi måtte nesten gni oss i øynene da det kom påmelding fra Morild. Først lurte vi på om de hadde gjort en feil, men vi har sendt dem kampoppsett, og har ikke hørt noe om at de har meldt seg på ved et uhell. Nå gleder vi oss til å ta dem imot, ler Jensen når han forteller om de tilreisende fra Myre i Øksnes kommune. 
 
Håkon Andersen er sponsorsjef i BAMA, som sammen med KIWI og NFF sponser cupserien, og han er imponert over jobben klubben har gjort i forkant av cupen.  
 
– Det at Sandnessjøen klarer å sette sammen en pakke som er så spennende at lag reiser nesten ti timer for å delta, vitner om den fantastiske jobben klubben har gjort. Dette blir kun årets andre KIWI BAMA-CUP, men jeg tror vi med sikkerhet kan slå fast at ingen kommer til å ha lag som reiser lengre for å delta. Det er imponerende, roser Andersen. 

Integrerer Stjerneligaen i cupen 

Men det er ikke bare langtreisende lag som skiller Sandnessjøen ut denne helgen, avslører Jensen. Han kan også stolt fortelle at de har satt sammen et eget opplegg for lag fra «Stjerneligaen». 
 
– Vi har tilrettelagt for at «Stjerneligaen» kan være en naturlig del av helgens cup. De kommer til å spille sine kamper samtidig som de andre klassene spiller. Det blir et eget opplegg med kamper både på treer og femmer fotball, forteller Jensen.  
 
Stjerneligaen er et initiativ organisert av Norges Fotballforbund for mennesker med ulike funksjonshemninger. Målet er å gi dem en arena for å kunne delta på tilrettelagt fotball i sin egen liga. 
 
Det kommer elleve lag fra tre ulike klubber. Lagene kommer fra Bodø og Mosjøen, i tillegg til våre egne lag. Vi er stolte av at vi kan gjøre en jobb for å synliggjøre denne typen fotball også. Etter kampene vil lagene fra «Stjerneligaen» få sin egen bankett, som vi tror blir stor stas, slår Jensen fast.  
 
– Hvordan Sandnessjøen jobber med inkludering er prisverdig. Det at de tar initiativ til å gi “Stjerneligaen” plass på KIWI BAMA-CUP er inspirerende. Vi håper andre klubber ser den gode jobben som gjøres og kopierer tilnærmingen, avslutter BAMAs sponsorsjef.