Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Mat på idrettsarrangementer

Som deltaker på cuper og lengre idrettsarrangementer, er det lurt å planlegge hva man skal spise når!

Mat på idrettsarrangementer

Uten energi er det vanskelig å fokusere skikkelig på idretten og gi alt. Mat påvirker nemlig prestasjonene dine. Derfor anbefaler vi å tenke litt ekstra over hva du spiser før, under og etter trening. 

Frokost og matpakke

Det er alltid lurt å starte dagen med en god frokost! Det gir kroppen ny energi, før den aktive dagen din starter. 

Når du lager frokost, er det også lurt å smøre en matpakke. Det er ikke alltid man vet hva som trengs, eller hva som tilbys under de ulike idrettsarrangementene. Uansett bør matpakken bestå av ett eller to skikkelige måltider.

Vi foreslår at du pakker med deg grovbrød med pålegg, wraps, middagsrester eller noe annet sunt og godt. 

Mellommat 

Er du en sånn som blir litt ekstra sulten mellom måltidene også?

Da kan det være lurt å pakke med seg litt smått, som frukt, tørket frukt, nøtter, yoghurt, grønnsaker, knekkebrød, smoothie, energibarer og liknende.

Det er supert å ha litt enkel mellommat, spesielt mellom tette kamper. For da har du alltid litt rask energi for hånden, akkurat når du trenger det mest. 

Vann

Husk også å ta med en drikkeflaske, og drikk nok mellom kampene! 

Hva med søtsaker? 

Det selges ofte søtsaker på idrettsarrangementer. Det lett å få lyst på noe søtt. Vafler, kake og sjokolade har en tendens til å friste skikkelig. 

For deg som er aktiv kan det likevel være lurt å spare søtsakene til etter kampene. Da har du noe å glede deg til, og du kan feire innsatsen med god samvittighet!