Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Nå er Cevita-melonene ekstra gode

Nå er de beste melonene tilbake! Sortene våre, Piel de Sapo og Honey Dew, er saftige, søte og spesielt utvalgt på grunn av sin helt unike smak og aroma.

Nå er Cevita-melonene ekstra gode

Noen helt spesielle meloner  

Cevita-melonene Piel de Sapo og Honey Dew er to utvalgte sorter som er spesielt gode på smak og av svært høy kvalitet. Hver eneste melon er håndplukket fra åkeren og er et resultat av kunnskap og erfaring fra dyktige melonbønder gjennom generasjoner. Cevita-melonen Piel de Sapo har vunnet smakstesten Sabor Del Año i Spania i 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 og 2022 så denne er det virkelig verdt å prøve! Du kjenner den igjen på det grønn- og gulsjatterte skallet. Navnet sitt har den fra skallets utseende, som betyr "froskeskinn" på spansk. 

Visste du at?

Når Cevita-melonene kvalitetssjekkes ser man ikke bare på utseende, konsistens og skall, men man måler også hvor søt den er. Denne undersøkelsen, eller en brix-måling, som det blir kalt, måler hvor mange sukkerkrystaller som finnes i vanninnholdet i frukten. Jo høyere brix, jo søtere er melonen.

Melonene er også kalorifattige og en fin kilde til kostfiber og vitamin C, som gjør at melonene kan gi deg en deilig oppkvikker om morningen. Vitamin C bidrar nemlig til å redusere tretthet og utmattelse. 

Melonene er ekstra gode i en lekker gazpacho.

Hvordan velger du den beste melonen? 

Det første du kan gjøre er å se etter Cevita-merket på melonene. Når du velger en melon fra Cevita vet du at frukten er av høy kvalitet og spesielt utvalgt på grunn av sin gode smak. En Cevita-melon har et fast og saftig fruktkjøtt og et fint skall uten skader. De proffeste melonbøndene kan banke på frukten for å høre om den er moden, men det er en avansert teknikk som tar årevis å lære seg, og ikke noe vi anbefaler.

Perfekt å ta med seg

En annen bonus med meloner er at de kommer i sin egen emballasje i form av et beskyttende skall. Dette gjør at de er supre å ta med seg bort. I Spania er det ikke uvanlig å ta med seg en melon istedenfor en blomsterbukett når man blir bedt bort på middag. Det er kanskje en idé å ta med seg om man er invitert på brunsj eller julebord?

Mer enn bare snacks

Melonene spises ofte som de er, men er også supre til matlaging – prøv de som et tilskudd til tapasen, på koldtbordet eller i en frisk salat. Du finner flere spennende oppskrifter med melon her

Tips!

Et kulejern kan være kjekt å ha når man kutter melon. Kutt ut lekre baller og server i en skål - enklere dessert skal du lete lenge etter! 

Hvor får du kjøpt meloner fra Cevita?

Piel de Sapo og Honey Dew fra Cevita får du kun kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.