Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Klementinoppskriftene du må prøve til jul

Søte og saftige klementiner hører julen til og de passer utmerket i mange klassiske retter. Vi har samlet de beste klementinoppskriftene du må prøve i julesesongen.

Klementinoppskriftene du må prøve til jul

Klementiner er en av vinterhalvårets mest populære frukter og de er tett knyttet opp mot juletradisjonene her i landet. Våre utvalgte klementiner er søte, smakfulle og har et tynt skall som er lett å skrelle av. De er også rike på vitamin C og kostfiber.

Vet du forskjellen på klementiner og mandariner? Les det her.

Derfor spiser vi klementiner til jul

Det at klementiner er en julefrukt her til lands er faktisk ren tilfeldighet. Da klementinene først kom til Norge på starten av 1960-tallet ble de solgt rundt juletider, nemlig fordi det var da de smakte aller best. Klementinene fortsatte å selges i butikkene i julen år etter år, og etter en liten stund var det blitt tradisjon. Nå får man gode klementiner i butikken hele året, men det er fortsatt noe helt spesielt ved å nyte en søt og saftig klementin når julen nærmer seg.

Klementiner er en selvfølge til jul – prøv de også på desserttallerkenen!

Klementinoppskrifter til julen

Prøv noe annerledes med klementinene denne julen! De kan brukes i alt fra søte til salte oppskrifter og gir både lekker farge og god smak til mange ulike retter.

Hvor får du kjøpt klementiner fra Cevita?

Klementiner fra Cevita får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.