Nyt norske produkter | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Nyt norske produkter

For mange er norsksesongen et høydepunkt. Butikkene bugner av førsteklasses, norske råvarer fra produsenter i nærheten av deg.

Sesongen strekker seg fra mai til september, og i denne perioden fylles frukt- og grønnsaksdisker til randen med alt det fantastiske Norge har å by på. Vi er så stolte av alle de dyktige produsentene våre rundt om i landet.

Fersk lokalmat full av smak fra et Norge som har våknet fra dvalen – det blir ikke bedre enn det.

Sesongkalenderen viser hva vi har å by på, og når du kan forvente å finne de forskjellige produktene i butikk.

Det er så mye godt å velge i at man nesten ikke vet hvor man skal begynne.

We <3 hjertesalat

Sprø, yndige hjertesalater venter på å pynte opp brødskiva di eller bidra raust i middagssalaten. Knalloransje gulrøtter tar seg gjerne en svingom i blenderen, hvor de forvandles til den friskeste smoothien – perfekt å ta med på stranden.

For ikke å snakke om cherrytomater– de er gode å knaske på nærmest når som helst og hvor som helst.

Lag en superenkel tomatsalat med norske tomater. 

Grilla grønnsaker

Nordmenn elsker å fyre opp grillen– visste du at du kan grille de aller fleste grønnsaker? Hvorfor ikke lage magisk tilbehør ved å slenge brokkoli, løk, blomkål eller nykål på grillen en lun sommerkveld? Grønnsakene kan enkelt tres på spyd, krydres og pensles lett med olje.

Prøv grillet blomkål. 

Dette er bare noe av alt det norske gullet du finner i butikken. Totalt leverer norske bønder et bredt spekter av ulike produkter gjennom sesongen.

Så kommer lagringsgrønnsakene

Når sommeren er på hell, skal lagringsgrønnsakene høstes. Løk, kålrot og gulrøtter er bare noen av kraftkarene som kan lagres i lang tid. Dermed finnes det norsk på menyen også i sure høst- og vintermåneder, ofte helt frem til hestehoven atter en gang titter fram, og det er vår.

Se sesongkalenderen her.