Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Blomkålris på nye måter!

Blomkålris er ferdig finkuttet blomkål som gir en helt ny måte å bruke denne tradisjonelle grønnsaken på. Se hva du kan bruke det til!

Blomkålris på nye måter!

Blomkålris har mange bruksområder

Blomkålris er et perfekt alternativ til ris og pasta og gjør middagstallerkenen grønnere. Den stekes enkelt og raskt i pannen i litt smør eller olje. Du kan også bruke den rå i salat sammen med dine favorittingredienser. Eller hva med å prøve å tilsette litt blomkålris i pizzadeigen, eller erstatte tacokjøttet?

Her kommer noen inspirerende oppskrifter:

Blomkåltaco

Oppskrift på Blomkåltaco

2 personer

Ingredienser

Blomkålfyll

  • 1 pose Blomkålris fra Grønn & Frisk 
  • ½ løk 
  • 1 hvitløksfedd
  • 1-2 ts tomatpuré
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts oregano 
  • 1 ts spisskummen 
  • 1 ts chilipulver 
  • Honning
  • Salt

 Grønn saus

  • 4 grønne chili
  • ¼ fedd hvitløk
  • ¼ rødløk 
  • 3-4 ss majones
  • 1 liten ts sennep 
  • 3 korianderplanter
  • 1 ss riseddik (ev. lime)
  • Sukker
  • Chilipulver
  • Salt

 Til anretting

  • Små tacolefser
  • Avokado
  • Syltet rødløk

Slik gjør du

Blomkålfyll

  1. Stek løk og hvitløk blankt, ha i tomatpureen og stek litt til før du har i krydderet og blomkålrisen. 
  2. Smak til med salt og honning og stek videre til du har ønsket konsistens på blomkålen. 

 Grønn saus

  1. Ha alt i en blender eller food processor.
  2. Smak til med sukker, salt, chilipulver og ev. lime.

 Til anretting

  1. Stek lefsene som anvist på pakken. 
  2. Fyll lefsene med blomkålfyllet og topp med avokadoskiver, syltet rødløk og grønn saus.
Blomkålpizza

Oppskrift på Blomkålpizza

2 porsjonspizzaer 

Ingredienser

Pizzabunn

  • 300 g mel tipo 00 
  • 1 pose blomkålris fra Grønn & Frisk (250 g)
  • 2 dl lunkent vann
  • 10 g gjær
  • 0,3 dl olivenolje
  • 1/3 ss sukker
  • 1/3 ss salt

 Rød saus

Tips! Du kan også bruke en pizzasaus som er ferdiglaget og tilsette stekt grønnsaksris.

  • 1 ss olivenolje
  • 2 hvitløksfedd 
  • 1 rødløk 
  • 1 stor ss tomatpure 
  • 350 gram ajvar 
  • 1 pose grønnsaksris fra Grønn & Frisk
  • 1 ts oregano 
  • 1 ts spisskummen 
  • 1 ts chilipulver
  • Sukker 
  • Persille 
  • Sitron
  • 1-2 mozzarella

 Topping

Topp med det du liker best eller prøv f.eks. med dette:

  • Fetaost
  • Egg
  • Persille

Slik gjør du

Pizzabunn

  1. Bland olivenolje, gjær og vann i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet. 
  2. Sikt i mel, og ha i en pose blomkål, salt og sukker. Elt på lav hastighet i 10-15 min. 
  3. Dryss mel over kjøkkenbenken og la deigen hvile på benken i 20 min. 
  4. Del deigen i to, og la de to deigballene heve på et oljesmurt bakebrett i 3 timer. 
  5. Kjevle ut én og én bunn på et brett med bakepapir. Bruk rikelig med mel og kjevle deigen så tynn som mulig. 
  6. Forhåndsstek én og én bunn på 250 grader til den begynner å bli gyllen. Bruk gjerne pizzastein om du har.

 Rød saus

  1. Finhakk rødløk og hvitløk, og stek blank i olje. Tilsett deretter tomatpureen og krydderet. Stek tomatpureen litt før du tilsetter ajvar. 
  2. Tilsett grønnsaksrisen. Smak til med salt og sukker. Bruk nok sukker til å balansere bort den bitre smaken. 
  3. Ha i finhakket persille og skvis over litt sitron. 
  4. Smør et tynt lag av den røde sausen på de forhåndsstekte pizzabunnene. 
  5. Smuldre over biter av mozzarella
  6. Stek i ovnen på 250 grader til pizzaen ser nesten ferdig ut.

 Topping

  1. Ta pizzaen ut av ovnen og lag tre små søkk i den med baksiden av en spiseskje. Knekk en eggeplomme og litt eggehvite i hvert søkk. Ikke bruk all eggehviten fra eggene. 
  2. Sett pizzaen tilbake i ovnen til eggehviten har stivnet. Plommen må gjerne være rennende. 
  3. Topp pizzaen med smuler av fetaost og finhakket persille. Det er også godt å strø litt blomkålris på toppen!