Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Falafelsalat med Babyleaf Mix

Falafelsalat med Babyleaf Mix

Denne vegetarsalaten er full av god smak og fine farger! Topp med mandler og tørkede tranebær.
  • 4 porsjoner
  • 35 minutter
  • Lett

Ingredienser

    • 2 pose babyleaf mix*
    • 200 g falafel*
    • 1 stk. avokado
    • ½ stk. fennikel, liten
    • grønne oliven*
    • ½ pose tørket tranebær*
    • mandler*
    • salt og pepper*
  • Rødbetpesto

    • 400 g rødbeter
    • 3 ss parmesanost
    • 3 ss pinjekjerner
    • 1 fedd hvitløk
    • ½ dl olivenolje*
    • salt og pepper*
    • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

  1. Start med å lage rødbetpesto. Vask og skrell betene og del de i mindre kuber. Legg de på et bakepapir og bak i ovnen på 190 grader i ca. 40 minutter til de er myke. (Du kan også kjøpe ferdig kokte rødbeter.)
  2. Avkjøl betene og ha de over i en foodprosessor. Tilsett revet parmesan, pinjekjerner, hvitløk, olivenolje og salt og pepper. Om du synes konsistensen blir litt tykk kan du tilsette mer olje. 
  3. Varm en stekepanne og rist mandlene på høy varme med litt olivenolje. Dryss over salt og sett til side. 
  4. Tilbered falaflene etter anvisning på pakken.
  5. Del avokadoen i to, fjern steinen og del i biter. 
  6. Del fennikelen i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og deretter i strimler.
  7. Ha Babyleaf Mix-en i en passende bolle og tilsett avokadoen.
  8. Topp salaten med pesto, grønne oliven, tranebær, ristede mandler og krydre med salt og pepper.

Tips!

Bytt gjerne ut falafler med ovnsbakte kikerter. 

Hver dag denne sommeren får du oppskrifter på friske, smakfulle salater som passer til både hverdag og fest – og alle dager i mellom.

La deg inspirere av over 30 oppskrifter som gjør det litt enklere å spise grønnere i sommer!