Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Grønn & Frisk gjør det lettere å spise grønnere

Grønn & Frisk gjør det lettere for deg å servere friske og gode grønnsaker til de fleste måltider! Her får du seks gode og enkle middagstips til hva du kan lage med de friske grønnsaksblandingene våre.

Grønn & Frisk gjør det lettere å spise grønnere

Friske og gode grønnsaker som reduserer matsvinn

Grønn & Frisk sine grønnsaksblandinger består av friske og sprø grønnsaker som er ferdig vasket, kuttet og blandet. Vi benytter hele bondens avling. For oss spiller det ingen rolle om gulroten er krokete eller om hodekålen er kjempestor så lenge grønnsakene er friske og gode. Ved å bruke «rare» grønnsaker utnytter vi hele «haugen» og bidrar til å redusere matsvinn. 

Her følger noen tips til hva du kan lage med grønnsakene våre:

Wok Mix med kylling, søt chilisaus og peanøtter

Wok Mix med kylling, søt chilisaus og peanøtter

Stek strimlet kylling over høy varme til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen til side så lenge. Stek Wok Mix over høy varme under omrøring i en stekepanne eller wok til grønnsakene er knapt møre. Ha kyllingen tilbake i pannen og tilsett søt chilisaus og hakkede peanøtter. Topp med frisk koriander hvis ønskelig. Serveres gjerne med ris eller nudler.

Spinat med kremet pasta og stekt laks

Spinat med kremet pasta og stekt laks

Rør crème fraîche sammen med salt, pepper og noen gode dråper sitronsaft. Kok pastaen, hell av vannet og bland pastaen med crème fraîche-sausen (for å få den ekstra saftig kan du spe med en god skvett av kokevannet fra pastaen). Krydre laksen og stek den noen minutter på hver side i stekepannen. Fest et hvitløksfedd på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Ha i spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinaten «faller» sammen. Krydre lett med salt og pepper og server pastaen toppet med spinat og stekt laks. Dryss over grovhakket gressløk og ristede pinjekjerner.

Grønnkål Mix med oystersauce og cashewnøtter

Grønnkål Mix med oystersauce og cashewnøtter

Stek strimlet svinekjøtt over høy varme til kjøttet er gyllent og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet til side så lenge. Stek Grønnkål Mix over høy varme under omrøring, tilsett finhakket hvitløk og fres videre til grønnkålen blir knapt mør. Tilsett oystersauce/østerssaus og grovhakkede cashewnøtter. Dryss over frisk koriander eller gressløk hvis ønskelig. Ris eller nudler passer fint som ekstra tilbehør.

Finrevet gulrot med stekte fiskekaker og remulade

Finrevet gulrot med stekte fiskekaker og remulade

Lag en dressing av 3 deler mild olivenolje og 1 del sitronsaft. Smak til med flytende honning, salt og pepper. Bland dressingen med Finrevet Gulrot. Stek fiskekaker og server dem med gulrotsalaten og remulade. Dryss over hakket persille og ristede gresskarkjerner før servering.

Wrap med Råkost Mix-coleslaw og pulled pork

Wrap med Råkost Mix-coleslaw og pulled pork

Lag en enkel coleslaw ved å blande Råkost Mix med rømme og tacosaus. Tilsett gjerne litt hakket persille eller koriander. Serveres i varme tortillas med pulled pork, bbq-saus og revet ost.