Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hvorfor holder Grønn & Frisk-salatene en så høy kvalitet?

Ferskhet, riktig temperatur, iskaldt vann og unike poser er fire sentrale faktorer som gir salatene fra Grønn & Frisk de ekstra gode egenskapene ­– og deg de ekstra gode smaksopplevelsene.

Hvorfor holder Grønn & Frisk-salatene en så høy kvalitet?

Ferskheten

Grønn & Frisk har et mål om at alle norskproduserte salater skal bruke kortest mulig tid fra jord til bord og være tilgjengelig for deg kortest mulig tid etter høsting. Og for å klare dette er vi blant annet avhengige av å ha kort avstand mellom dem som dyrker salatene og fabrikken vår på Lierstranda. Denne nærheten er også viktig for å kunne ha en tett dialog med dyrkerne om modningsgrad og kvalitet.

Temperaturen

En annen sentral kvalitetsfaktor er å ha riktig temperatur gjennom hele verdikjeden. Temperatur er nemlig ekstremt viktig i forhold til ferskhetsopplevelse, crunch og kvalitet på salatene. Derfor kjøles salatene ned så raskt som overhodet mulig etter at de har kommet inn fabrikkdøren. Og de holdes kalde helt til du legger dem i handlevognen i butikken.

Lag en klassisk cæsarsalat med Romano Mix, grillet eller stekt kylling, parmesan, krutonger, pinjekjerner og en god dressing til.

Det iskalde vannet

Men også vannet skal være kaldt. Alle salatene vaskes i fire graders rent, kaldt isvann. Og ikke bare én gang. Nei, to ganger må til for at salatene skal bli rene nok til å tilfredsstille de høye kvalitetskravene. Årlig går det med hele 160 000 kubikkmeter vann for å vaske salatene våre rene. Og det gjennomføres 15 000 analyser for å sikre at produktene er renest mulig.

De unike posene

Det er heller ingen tilfeldigheter hvilke poser salatene ender opp i til slutt. For å oppnå best mulig kvalitet på salatene, brukes store ressurser på å teste og forske på emballasje. De unike posene som benyttes til salatene har spesielle egenskaper som gjør at de «puster». Atmosfæren som er inni posen og pusteegenskapene til posene må også tilpasses den enkelte saltblandingen som er på innsiden.

Babyleaf Mix er små blader med stor smak. Prøv for eksempel å tilsette grillet chèvre, syltet rødløk og valnøttkjerner.

Våre kvalitetssalater

Grønn & Frisk Salater er friske, ferdig vaskede salater klare til bruk. De passer perfekt uansett om det er én eller mange som skal serveres. De ulike blandingene har forskjellige smaks- og bruksegenskaper og du finner mer om hver enkelt av dem her