Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Salat på 10 sekunder – og andre hacks

Det finnes en mengde gode tips og triks til hvordan man kan lage salat både raskere og bedre. Vi har derfor samlet sammen de beste hacksene som hjelper deg med å ta salaten til nye høyder!

Salat på 10 sekunder – og andre hacks

Mer smak

Bruk geografi som inspirasjon
Ofte kan det være vanskelig å finne inspirasjon til salatkombinasjoner, og det kan være lett å gå for en variant man er godt kjent med. For å få mer inspirasjon til nye ingredienser og smaker kan det være nyttig å ta utgangspunkt i et geografisk område man liker godt. Drømmer du for eksempel om greske smaker? Ta utgangspunkt i Crispi Mix, tilsett agurk, tomat, feta og en deilig olivenolje!

Gni inn salatbollen med hvitløk
Hvis du vil ha ekstra smak i salaten uten å tilsette smakstunge ingredienser kan det være lurt å gni inn bollen med litt hvitløk. Løft salaten rundt i bollen et par ganger, og nyt en grønn salat med en mild hvitløkssmak.

Spar tid

Salat på 10 sekunder
Tidenes raskeste salat lager du enkelt på et par sekunder! Finn fram en pose Grønn & Frisk Salat Mix og en dressing du liker. Åpne posen, tilsett litt dressing, hold over åpningen og rist. En enklere salat får du ikke! Topp gjerne med nøtter, frø eller krutonger for litt ekstra crunch! Les mer om våre Dryss På-produkter her.

Riktig oppbevaring

Hvordan oppbevare salaten best mulig
Riktig oppbevaring av salat begynner allerede når du kommer hjem fra butikken. Ikke la salatblandingene ligge lenge på benken eller i handleposen før de legges i kjøleskapet. Etter salaten er åpnet er det best å lukke originalposen så godt som mulig. Salaten liker ikke for mye oksygen, og kan bli «pink», som vi kaller det, som betyr at den blir rosa/brun i kantene. Salaten er ikke dårlig selv om den får et brunskjær i kantene, men den ser ikke lenger like frisk ut.  

Om salaten har blitt slapp
Om salatblandingen har blitt slapp kan du enkelt legge den i en bolle med kaldt vann sammen med noen isbiter. Da får den raskt tilbake sin naturlige spenst.

Tørr lagring
Om du har rester av en salat som er blandet med andre ingredienser kan du plassere noen ark med tørkerull på toppen av bollen før du putter den i kjøleskapet. Papiret vil absorbere kondens fra de kuttede grønnsakene og holde salaten tørr til man spiser den.