Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Salat til middag

Vi lurer alltid på hva vi skal ha til middag og nå på nyåret vil vi jo gjerne også spise litt grønnere og lettere. Hva med å lage en fargerik middagssalat? Vi deler våre beste oppskrifter på middagssalater alle blir mette av.

Salat til middag

Gjør salaten til et fullverdig måltid

Salat er et velkjent middagstilbehør her til lands, men har du tenkt på at den også kan fungere som et fullverdig måltid? Med riktig råvarer er det nemlig ikke mye som skal til for å lage en god middagssalat med masse smak. Vi gir deg basen, nemlig våre ferdigblandede salatmikser, og du fikser resten! Det har aldri vært enklere å lage salat til middag! 

Poteter, varmtrøkt laks og egg gjør salaten lun og god.

En grønn og frisk base

Vårt brede sortiment av salatblandinger gir deg forskjellige salater, smaker og farger i ulike kombinasjoner. Blandingene er ferske, ferdig vasket og tørket, og klare til bruk. De passer like godt til en person som til flere – på posen finner du en enkel porsjonsberegning som gjør det enkelt å planlegge middagen.

Tips!

Salat er en supersmart måte å bruke opp rester på! Ta en kikk i kjøleskapet mens du lager mat – potetrester, brød og glemte grønnsaker er supre tilskudd til salaten.

Våre favoritter til middagen

Vi i Grønn & Frisk gir deg alltid våre beste middagstips, slik at du kan spise bra og fargerikt – hver dag. Vi er spesielt opptatt av at det alltid skal bli godt og være enkelt å lage. 

Slik bygger du opp en middagssalat

1. Start med basen
En middagssalat er naturlig nok ikke det samme uten salaten. Våre ferdigblandede mikser kommer i mange ulike varianter som gir deg sprø, grønn salat. Alle er ferdig vasket, kuttet og mikset, og klare til bruk. Miksene er nøye satt sammen av oss for å gi deg en god blanding av salattyper som smaker godt sammen.

2. Fyll på med frukt og grønnsaker
Frukt og grønnsaker gir lekre farger, saftighet og crunch til salaten. Bland gjerne frukt og grønnsaker og la deg gjerne inspirere av råvarer i sesong.

3. Inkluder en proteinkilde
En salat blir ekstra gjennomført med en god proteinkilde – dette kan være alt fra kjøtt, fisk og egg til vegetariske ingredienser som bønner, linser eller tofu.

4. Tilsett ekstra tekstur med karbohydrater
Karbohydrater som ris, poteter, couscous, bulgur, nudler eller krutonger gir salaten en ekstra tekstur og bidrar til å gi salaten fylde.

5. Topp med crunch
Litt ekstra crunch er alltid godt på en salat. Topp med nøtter, frø, tørket frukt, bakte kikerter eller tortillachips. Mulighetene er mange. Se gjerne hele vårt Dryss På-sortiment her. 

6. Avslutt med dressing
Ikke glem dressingen! Her kan du justere etter ingrediensene i salaten og lage en dressing eller vinaigrette som gjør salaten litt søtere, syrligere eller kanskje litt sterk? Se gjerne alle våre dressinger her.