Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Middelhavs Mix med bakt chevre og valnøtter

Denne lekre salaten med Middelhavs Mix er det enkelt å imponere med! Chevre baker du raskt i ovnen mens du forbereder resten av ingrediensene.

 • 2 porsjoner
 • 15 minutter
 • Lett
Middelhavs Mix med bakt chevre og valnøtter

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 pose middelhavs mix*
  • 100 g chevre
  • 1 pakke valnøtter*
  • honning*
  • 1 dl bringebær
  • olivenolje*
  • salt og pepper*
  • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

 1. Kutt 2-3 cm tykke skiver av chevre og pensle med litt honning. Legg på bakepapir og stek i 7–8 minutter på 200 °C.
 2. Ha Middelhavs Mix i en fin serveringsskål. 
 3. Dryss over bringebær og hakkede valnøtter. 
 4. Topp salaten med bakt chevre og krydre med salt og pepper. Ringle over litt olivenolje før servering. 

Tips!

Du kan erstatte chèvre med fetaost – bruk terninger eller smuldre over en liten fetablokk rett før servering. 

Produkter i denne oppskriften

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 30,5 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 7,25 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 0,1 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Karbohydrater 0,8 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Hvorav sukkerarter 0,8 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

Kostfiber 1 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

Protein 0,28 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.