Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Feta- og falafelsalat med Rød Babyleaf

Har du prøvd vår fargerike salatnyhet Rød Babyleaf Mix? Her har vi servert den med falafler, fetaost og ulike friske bønner.

 • 1 porsjoner
 • 30 minutter
 • Lett
Feta- og falafelsalat med Rød Babyleaf

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 pakke rød babyleaf mix*
  • 4 stk. reddiker
  • 250 g edamamebønner med skall*, må skrelles
  • 100 g fetaost
  • 250 g grønn asparges
  • 100 g aspargesbønner
  • 200 g falafler*
  • 150 g rødbethummus*
  • olivenolje*
  • salt og pepper*
  • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

 1. Skjær reddikene i tynne skiver.
 2. Tilbered asparges ved å kutte av den trevlete delen nederst cirka 2-3 centimeter opp fra bunnen. Kok dem i 1-2 minutter. Bruk 1 1/2 strøken spiseskje salt per liter vann. Avkjøl aspargesen i iskaldt vann.
 3. Kok edamamebønner i ca. 1 minutt og sett de til avkjøling. Skrell bønnene når de er avkjølt og sett til side.
 4. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann, i 2–3 minutter.
 5. Stek falafler i panna - ca. 5 minutter.
 6. Hell Rød Babyleaf Mix i en serveringsbolle.
 7. Topp med lune asparges, edamamebønner og aspargesbønner.
 8. Legg på falafel, reddiker og smuldre over fetaost på toppen. Server hummus ved siden av.

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 114 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 27 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 0,1 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Karbohydrater 3,4 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Hvorav sukkerarter 2,4 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

Kostfiber 3 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

Protein 1,7 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

Vitamin B9 (folat) 57 µg (28% *)

Folat bidrar til vevsdannelse hos gravide. Videre bidrar det til normal aminosyresyntese, normal bloddannelse og normal homocysteinomsetning. Folat bidrar til normal psykologisk funksjon, til immunsystemets normale funksjon og til å redusere tretthet og utmattelse. Til slutt spiller folat en rolle i celledelingsprosessen. Altså: Folat er et B-vitamin som jobber med mye av det som de andre B-vitaminene gjør, men som også har spesifikke oppgaver i tilknytning til graviditet og å holde oss opplagte.