Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Lyngrilling med Grønn & Frisk

Lyngrilling handler om å maksimere smak og minimere tidsbruk – to ting vi er spesielt opptatt av i Grønn & Frisk. Vi gir deg våre beste tips for rask grilling som hverken går på bekostning av smak eller matopplevelse.

Lyngrilling med Grønn & Frisk

Høy temperatur og kort tid 

Lyngrilling er en teknikk som går ut på å grille råvarer på svært høy varme i løpet av kort tid. Teknikken passer ypperlig for råvarer som allerede har en fin konsistens, og som kan serveres rå, som laks eller brokkoli. Råvarer som skal gjennomstekes passer også, men da må man forberede råvarene først. Det kan for eksempel være greit å skjære i tynne skiver eller strimler, slik at man er sikker på at det gjennomstekes. 

Noen tips til lyngrillingen:

  • Ikke begynn å grille før grillen er ordentlig varm. En gassgrill er klar på rundt 5 minutter, mens en kullgrill er klar når brikettene eller kullet er dekket av hvit aske.
  • Dersom du bruker en kullgrill lønner det seg å velge kull framfor briketter. Brikettene varer lengre, men blir ikke like varme som kull. 
  • Tilpass tilberedningstiden til råvarene: grønnsaker trenger kort tid på grillen og får en herlig røkt smak på få minutter. Kjøtt, fisk og poteter trenger derimot lengre tid, og mer varmebehandling. Følg med underveis, men unngå å åpne lokket på grillen unødvendig – da tar maten lenger tid å tilberede. 

Prøv lyngrilling i dag – lag en lyngrillet lakseburger med Ruccula! 

Stek lakseburgere på høy varme i et par minutter på hver side. Ta burgerne av grillen og server med Crème Fraîche-Dressing, rødløk og Ruccula. Enklere og raskere middag får du ikke. 

Hvor får du kjøpt produkter fra Grønn & Frisk? 

Produktene får du kun kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob's og KIWI.