Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Prøv colcannon!

Har du prøvd colcannon før? Denne irske potetretten er super som middagstilbehør og er klar på kort tid!

Colcannon er en irsk tradisjonsrett som består av moste poteter og kål. Retten er svært anvendelig og kan serveres både som tilbehør eller som hovedrett, da toppet med litt bacon eller skinke. Den serveres ofte i forbindelse med St. Patricks Day og er en storfavoritt i alle aldersgrupper. 

Slik lager du colcannon 

Med vår Ferske Potetstappe blir colcannon klar på null komma svisj! Potetstappen inneholder kun poteter, melk, smør og salt og pepper – den er veldig god og smaker akkurat som hjemmelaget.

  1. Varm opp vår Ferske Potetstappe i et vannbad i ca. 10 minutter. 
  2. Mens potetstappen varmes steker du Grønnkål i litt olje. Tilsett gjerne hakket hvitløk og salt og pepper underveis. 
  3. Når potetstappen er klar rører du inn grønnkålen og topper med en klatt smør. 
  4. Dryss gjerne over litt ekstra grønnkål eller Krutonger for litt ekstra crunch. Dersom retten skal være en hovedrett kan du toppe med smårettskinke eller sprøstekt bacon.

Hele oppskriften kan du lese her.

Hvor får du kjøpt produkter fra Grønn & Frisk? 

Produkter fra Grønn & Frisk får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob's og KIWI. 

Tips!

Prøv gjerne å lage colcannon med vår Ferske Søtpotetstappe!
Colcannon er perfekt middagstilbehør, og passer utmerket til stekt laks – en superenkel hverdagsmiddag du lager på kort tid.

Relaterte oppskrifter