Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik lager du en perfekt lunsjsalat

En lunsjsalat laget av friske grønnsaker er et smakfullt måltid som er enkelt å tilberede og variere. De ferdig vaskede og kuttede salatblandingene fra Grønn & Frisk er fine å bruke som base.

Slik lager du en perfekt lunsjsalat

Når du spiser salat blir du mett på en lett og god måte. Dermed legger du et perfekt grunnlag for å takle resten av arbeids- eller skoledagen. I tillegg bidrar en lunsjsalat til å gjøre det lekende lett å nå målet om 5 om dagen. 

Velg din favorittblanding

Det finnes mange gode salatmikser å velge blant. Grønn & Frisk har et stort utvalg av vaskede og oppkuttede blandinger av ferske og friske salater. Prøv for eksempel vår Romano Mix. Denne kombinasjonen av frisk romanosalat, saftig friséesalat og dekorativ radicchio rosso er en vinner i nesten enhver salat.

Tilsett det du liker

Hva du velger å ha i salaten er som mye annet her i livet – en smakssak. I tillegg handler det også om ønsket metthetsfølelse og grad av sunnhet. Skinke, kylling, fisk og egg er eksempler på ypperlige salatingredienser som bidrar til proteiner, grov pasta bidrar på sin side med kostfiber, mens nøtter, frø, pinjekjerner og avokado er eksempler på ingredienser som bidrar med sunne fettsyrer. Og har du prøvd grillet frukt i salaten? Gjør du det, kommer du garantert til å prøve det igjen!

Ikke glem dressingen

Du og salaten din fortjener en god dressing. En klassisk vinaigrette er for eksempel en allrounder som passer til det meste av salater. Og en slik lager du på 1-2-3 ved hjelp av olje, eddik og litt salt og pepper. Det tradisjonelle blandingsforholdet er en del eddik til tre deler olje. Og uansett type dressing – husk at den skal vendes inn i salaten rett før servering.