Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Kylling med grønnkål, søtpotet og tomat

Kylling med grønnkål og søtpotetkubber er en super hverdagsmiddag. Stek gjerne grønnkålen med et hvitløksfedd på gaffelen for ekstra smak!

  • 4 porsjoner
  • 30 minutter
  • Lett
Kylling med grønnkål, søtpotet og tomat

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • Kylling med grønnkål, søtpotet og tomat

    • 4 stk. kyllingbryst
    • 1 pose grønnkål*
    • 1 pakke søtpotetkubber*
    • olje*, til steking
  • Urteolje

    • 1 dl olivenolje*
    • urter (persille, basilikum eller koriander)*
    • sitron*
    • salt og pepper*
    • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

  1. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek i en stekepanne i litt nøytral olje på begge sider til den får en fin stekeskorpe.
  2. Slå ned varmen og la kyllingen bli gjennomstekt.
  3. Fjern plastfilmen på søtpotetene og sett aluminumsformen i forvarmet stekeovn på 220 grader i ca. 15 min. Vend potetene underveis.
  4. Ha grønnkålen i en panne og stek med litt olje til den har blitt mør. Tilsett tomatene og varm de lett mot slutten.
  5. Bland 1 dl olivenolje med finhakkede urter, salt, pepper og en skvis sitron.
  6. Topp kyllingen og salaten med urteoljen.

Næringsinnhold