Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Duchessepoteter

Duchessepoteter er en retroklassiker som kan serveres til mange gode middagsretter. Lag potetene i muffinsform, så blir det superenkelt å bevare den fine formen.

  • 2 porsjoner
  • 40 minutter
  • Medium
Duchessepoteter

Velg antall porsjoner

Ingredienser

    • 1 pakke fersk potetstappe*
    • smør*, til steking
    • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann og legg potetmosen i kjelen. Skru ned varmen og la trekke i 10 minutter. Klipp opp posen og klem innholdet over i en sprutepose.
  2. Kjør mosen jevn med en stavmixer.
  3. Bruk en fin sprøytetupp og sprøyt potetstappen i sirkler i små muffinsformer for å lage den klassiske duchesse-formen. Om du ikke bruker former burde du tilsette litt mel i potetmosen slik at de bedre holder på formen.
  4. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Tips!

Husk å smøre muffinsformene før du steker – da blir det enklere å få ut potetene!

Produkter i denne oppskriften

Næringsinnhold