Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Norske epler på sitt beste

En usedvanlig god vekstsesong for norske epler gir større avlinger. BAMA forventer 12,5 prosent flere epler enn i fjor, og de er bedre enn noensinne.

Norske epler på sitt beste

Det er allerede full dekning i det norske markedet, og de største norske eplesortene er Discovery, Summerred, Rød Gravenstein og Rød Aroma.

 

­­­­– Nordmenn får mer og mer smaken på norske epler, noe vi synes er veldig hyggelig. Oktober er den virkelige store eplemåneden og vi kommer til å sende ut rundt 4500 tonn norske epler til butikkene i høst. Dette er 12,5 prosent mer enn fjoråret, men vi kunne doblet dette salget, sier Hanne Linnert, kommunikasjonssjef i BAMA. 

 

Nye sorter på vei

Norske epler er kjent for å være syrlige og friske i smaken. For å dekke en stadig økende etterspørsel etter norske epler, er det spennende ting på gang.

– Sammen med det ledende eplemiljøet i Norge, har BAMA startet med prøvetesting av nye sorter. Lovende prøvefelt i både Svelvik og Hardanger har allerede båret frem helt nye og smakfulle eplesorter som vi har veldig stor tro på skal falle i smak hos norske forbrukere, forteller Linnert.

 

– Sortsutvikling av epler er imidlertid en tidkrevende men spennende prosess, hvor planen er å starte storskalaproduksjon av de nye sortene på begynnelsen av 2020-tallet. Så om noen år vil de nye sortene bidra til enda større volumer av norske epler i markedet. Det gleder vi oss til.

Kontaktpersoner

Hanne Linnert

Kommunikasjonssjef

Telefon
E-post