Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Plastfri avokadoemballasje

Nå kan vi friste med spisemodne avokadoer i en unik pappemballasje. Den nye løsningen sparer miljøet for 37,7 tonn plast årlig.

Plastfri avokadoemballasje

Plasten på avokadoemballasjen har blitt redusert tidligere. Da ble plastbegeret erstattet med papp, mens plastfilmen rundt avokadoene ble beholdt. Nå presenteres en helt plastfri løsning.

– Vi har jobbet lenge for å nå målet om en plastfri emballasje, sier Åse Øygarden, emballasjesjef i BAMA  Gruppen og legger til:

– Det er viktig for oss at nye emballasjeløsninger opprettholder minimum samme holdbarhet og beskyttelse som før.

Det har BAMA klart med den nye avokadoemballasjen, som kan kjøpes i butikk nå.

Ny og bedre løsning

I BAMA jobber vi hele tiden for å benytte så lite plastemballasje som mulig, men så mye som nødvendig. Derfor er Øygarden svært fornøyd med den nye emballasjen, som BAMA Packaging har utviklet og patentert. 

– Tester viser at den øker holdbarheten til avokadoene, og dermed reduseres matsvinn, sier hun. 

Emballasjen rundt de spisemodne avokadoene er laget av fornybar fiber fra nordisk skog, og er 100 prosent materialgjenvinnbar.

Viktig med god emballasje

Flere lurer på hvorfor avokado har behov for emballasje. Til det er svaret enkelt:

BAMA sine avokadoer har tre modningsgrader, spisemoden, straks moden og hard. Det er de spisemodne avokadoene, i to-pakning, vi snakker om her. De mykeste, som tåler minst. De trenger god emballasje for å ikke få skader. Får avokadoene skader kan det føre til mer matsvinn.  

Vi jobber hele tiden målrettet for en bærekraftig produksjon. Avokadoproduksjon er vannkrevende. Derfor samarbeider vi tett med produsenter som bruker så lite vann som mulig, sånn at vannforbruket ikke går på bekostning av lokalsamfunnet. 

Kontaktpersoner

Lise Brandstadmoen

Klinisk Ernæringsfysiolog

Telefon
93601353
E-post