Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Avokadoemballasje vant World Star

BAMA Packaging er først i verden på fiberbasert avokadoforpakning. Nå hanker de inn sin andre pris på to år– en World Star.

Avokadoemballasje vant World Star

Tidligere har forpakningen, som kom på markedet høsten 2020, blitt tildelt den skandinaviske emballasjeprisen Scan Star (lenke til gammel sak).

Vinnerne herfra, får muligheten til å konkurrere i World Star. Her gikk altså avokadoforpakningen til topps igjen.

– Å få utmerkelser for det man utvikler, er kjempestas. For oss er det et bevis på at vi jobber med noe som er både innovativt, bærekraftig og fremtidsrettet, sier Erik Hanseid, daglig leder i BAMA Packaging.

Forpakningen er plastfri og patentert av selskapet. Den benyttes rundt spisemoden avokado.

Første i verden
Selskapet er først i verden på fiberbasert avokadoforpakning som også kan pakkes maskinelt i høy hastighet.

Emballasjen er nemlig laget av fornybar fiber fra nordisk skog. Den er 100 prosent fornybar, og løsningen sparer miljøet for 37,7 tonn plast årlig, i tillegg å øke holdbarheten på avokadoen.

Det er mange dyktige medarbeidere fra ulike deler av virksomheten som har deltatt i prosjektet. Det inkluderer både konstruktører, bærekraft og innovasjon, logistikk, ulike produktsjefer, designere, maskinleverandører og Nature´s Pride samt kjedene selv. Samtlige har bidratt godt og gitt verdifulle innspill.

Om utmerkelsene
ScanStar» er en emballasjekonkurranse som arrangeres av Scandinavian Packaging Association (SPA), med deltakere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige. Vinnere av ScanStar kan delta i «WorldStar» som er en verdensomspennende konkurranse. I år ble det levert 440 bidrag fra 37 land.

Om BAMA Packaging 

Selskapet ble startet av BAMA Gruppen og Moltzau Packaging i 2019, med mål om å skreddersy og få fart på nyutvikling av emballasje. Selskapet utvikler og patenterer nye og bærekraftige emballasjeløsninger.