Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ansvarsroser utgjør en forskjell

Årlig samler vi inn cirka to millioner kroner i bidrag fra alle som kjøper Ansvarsroser. Pengene går til utvalgte formål.

Ansvarsroser utgjør en forskjell

Prosjektet startet i 2016, og siden den gang har vi samlet inn seks millioner kroner - sammen med dere. Vi donerer én krone per bukett til formålet.

Kjøper du REMA 1000 sine Ansvarsroser, bidrar du til utviklingsprosjekter i lokalsamfunnene rundt rosefarmene i Kenya. Her jobber vi for varig og bærekraftig bedring innen helse, miljø, og utdanning.

Åpnet skole og sykestue

Hvert prosjekt planlegges ut fra lokale behov - i 2019 var vi med på å åpne både en skole og en sykestue.

Velger du Ansvarsroser, kan du være trygg på at du får kvalitetsroser som også utgjør en forskjell. Hver bukett bringer oss nærmere målet om en bedre livssituasjon for både lokalbefolkningen og de ansatte på rosefarmene.

Ansvarlig og bærekraftig produksjon

En ansvarlig og bærekraftig produksjon går foran alt, og er helt avgjørende for vårt engasjement i og rundt farmene. Derfor legges det ned mye tid i forbindelse med opplæring og tilrettelegging for å sikre gode arbeidsforhold. Roseplantasjene blir jevnlig besøkt, både av representanter for REMA 1000 og leverandørene.

Unik kunnskap

Kenya har lang tradisjon for roseproduksjon. Høyden over havet, der rosefarmene er lokalisert, gir optimale forhold for rosedyrking. Klimaet, med sine varme dager og kjølige netter, bidrar også godt. Både storfamilier og lokalsamfunn i Kenya kan være involvert i arbeidet, og har over tid opparbeidet seg en unik kunnskap.

Du kan kjøpe bukettene i REMA 1000 butikker over hele Norge. De er merket “Ansvarsrose”.

Mer om Ansvarsrosen

  • Ved å sikre at rosefarmene er godt rustet økonomisk og arbeidsforholdsmessig, blir lokalsamfunnene levedyktige i lang tid. Det gir familiene en stabil inntekt, samtidig som skoler og andre infrastrukturelle tiltak bygges opp.
  • Midlene går til varige og bærekraftige prosjekter, som utgjør en forskjell for roseprodusentenes ansatte og for lokalbefolkningen. Sammen med lokale myndigheter, organisasjoner og roseplantasjene ser vi på prosjekter som omfatter forbedringer innen helse, miljø og utdanning.
  • Bidraget til utviklingsprosjektene omfatter alle REMA 1000 sine roser merket Ansvarsrose.
  • Takket være rosearbeidernes presisjon, kan du kjøpe kvalitetsroser som holder lenge.

Foto: REMA 1000, 2021

Relaterte produkter