Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Orkidé

Orkideen er en elegant og eksotisk plante, som opprinnelig kommer fra tropiske strøk.

Orkidé
Vanning

Orkideen bør gjennomvannes 1-2 ganger i uken. Hold orkideen under lunkent, rennende vann, eller la den trekke til seg vann fra et vannbad i vasken. Setter du orkideen i et vannbad er det viktig at den får renne godt av seg, før den settes tilbake i en potte eller vase. Pass på at orkideen ikke blir stående i vann over lengre tid.

Gjødsling

Orkideen skal gjødsles cirka én gang hver andre uke. Hos oss i REMA 1000 har vi orkidenæringen som trengs.

Plassering/solforhold

Orkideen trives best på en lun og lys plass, uten direkte sollys.
Den har det best i romtemperaturer fra 18 til 25 grader. Orkideen tåler lite kulde og trekk, da kan den miste både blomster og knopper. I vinterhalvåret er det et godt tips å pakke blomsten inn i en thermopose, eller innpakningspapir, på vei hjem fra butikken. Slik unngår du at den fryser. 

Når orkideen går inn i hvileperioden sin, og alle blomstene forsvinner, kan du klippe ned stilken. Da vil den mest sannsynlig blomstre på nytt senere.

Sesong

Hele året.

Botanisk navn

Orchidaceae

Fåes kjøpt hos:

Visste du at orkideer er flerårige urter, og at det finnes over 26 000 ulike orkidé-arter? Den vanligste orkideen vi har i Norge er phalaenopsis. 
Den kan du kjøpe hos oss i REMA 1000. 

Orkideen trives i lyse, lune og fuktige omgivelser. Derfor passer den spesielt godt i stuen og på badet. Det er en myte at orkideer nesten ikke trenger vann. Les våre gode tips om vanning og stell under.