Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Amaryllis i potte

En vakker juleblomst!

Amaryllis i potte
Vanning

Gi den omtrent et eggeglass med vann hver uke. Kjenn etter, slik at jorden er tørr når du vanner. Blomsten mistrives med for mye vann. Blomsterstilkene strekker seg mot lyset, så vend potten– for en rettest mulig stilk.

 

Gjødsling

Amaryllis trenger lite gjødsel, da kraften ligger i løken.

Plassering/solforhold

Sett amaryllisen et varmt og lyst sted. Holdbarheten forlenges når blomsten settes kaldt om natten. Har du kjøpt en amaryllis med veldig store blomster, kan det hende den trenger støtte av en solid potte og en blomsterpinne.

 

Sesong

Desember

Botanisk navn

Hippeastrum

Fåes kjøpt hos:

De store amaryllisblomstene sitter på lange stilker, som vokser opp av en løk. De finnes i lekre farger, som rød, hvit, tofarget og polkastripete. Uansett fargetone, er blomstene majestetiske og vakre. De sprer både glede og julestemning i hjemmet.

Amaryllis er den perfekte venteblomsten, og en gave som varer lenge. Kjøper du den i knopp, kan du følge med på en spennende utvikling. Det tar 2-3 uker før den blomstrer. Hos oss i REMA 1000 finner du et stort utvalg amaryllis.

Tips: Prøv å ta vare på amaryllisløken etter julen. Fjern blomsterrestene, og vann planten sparsommelig. Når våren kommer, kan løken settes i bed. Vann og gjødsle den gjennom sommeren, og fram til september. Etter dette skal løken tørke, før du tar den inn. La den ligge i en kjeller eller yttergang, som holder 14-20 grader. Vent i seks uker, før du lar amaryllisen blomstre igjen.

Relaterte produkter