Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Kan man bruke gammel jord?

Riktig blomsterjord gjør underverker! Her kommer våre beste tips til bruk av både ny og gammel jord.

Kan man bruke gammel jord?

Blomstene dine ser på jorden som vann, mat og medisin. Den gir røttene næring, så utseende blir vakkert, fresht og fargerikt. Derfor velger folk med grønne fingre kvalitetsjord.

Vår Blomsterjord fra “Alltid en anledning” kjøpes hos REMA 1000, og er ypperlig til bruk i blomsterpotter, krukker og kasser. Den egner seg godt til planting ute og inne, og er akkurat det du trenger når det skal spire og gro rundt deg.

Kan jeg ikke bruke den jorden jeg kjøpte i fjor?

Gammel jord gir mindre næring til plantene hvis den ikke er oppbevart riktig. Sparer du jorden i en tett emballasje, holder den seg i årevis. Jord som har stått ute i potter og bed kan også gjenbrukes. Bland inn frisk blomsterjord fra "Alltid en anledning”, så er den gamle jorden klar til bruk igjen.

For å glede plantene dine skikkelig, anbefaler vi å omplante eller tilføre ny jord årlig. Dette gir vekstene det aller beste grunnlaget for å stråle.

Våre beste plantetips

  1. Fyll dreneringskuler i bunnen av potter, krukker og kasser, før du tilfører jord. Slik blir jorden mindre tett og sur.
  2. Tilfør et tynt lag med jord før du har i planten. Fyll på med jord rundt røttene, og sørg for at rotklumpen er godt dekket. Spar litt plass i potten, slik at du unngår lekkasjer ved vanning.
  3. Vår generelle anbefaling er å vanne ofte og lite.
  4. Tilfør næring gjennom hele sesongen. Hos REMA 1000 får du flytende universal plantenæring, som egner seg godt for både inneplanter og uteblomster.

Med disse tipsene sørger du for at hageblomstene dine forblir vakre, uansett om du bruker ny jord eller gir den gamle jorden en liten oppgradering.