Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Høststemning med lyngblomster

Det er høst, og tid for lyng i mange nydelige varianter. Finn din favoritt, og pynt på balkongen eller i hagen. Du kan også lage din egen lyngdekorasjon, med våre enkle tips.

Høststemning med lyngblomster

Fargeglad og vakker lyng redder alle som vil holde høstmørket på avstand, og heller fokusere på å være ute og nyte.

Hos oss i REMA 1000 finner du lyng i mange ulike varianter. Vi har også flere nydelige oppsatser med lyng og andre vakre høstblomster. Disse sprer mye glede, med sine flotte lilla, oransje og grønne toner.

Den perfekte uteplaten

Det er ikke uten grunn at mange elsker lyng. Planten er hardfør og lettstelt. Lyngtypen calluna tåler til og med frost, og pryder uteområdene langt utover høsten.

Lyng finnes også i mange ulike farger, pottestørrelser, skåler og oppsatser.

Lyng i potter og krukker

  

  1. Finn fram en passende krukke, kurv eller potte, og dekk bunnen med lecakuler. Fyll deretter halve krukken med jord. Bland gjerne inn litt kugjødsel i jorden, for å gi ekstra næring til plantene. 
  2. Plasser dine utvalgte høstplanter i krukken. Pass på at plantenes rotklump er godt dekket av jord. Trykk jorden forsiktig sammen. Røttene trenger oksygen, så pass på å ikke presse jorden for hardt.
  3. Vann godt.
  4. Pynt gjerne med kongler og kvister, for et ekstra lekkert høstpreg.

Alle de fargerike blomstene og plantene som er brukt finner du hos oss i REMA 1000. Lyngsesongen varer fra august til oktober.

Din unike lyngdekorasjon

Hvis du er i det kreative hjørnet, kan du sette sammen din helt egen lyngdekorasjon. Den blir helt unik, og perfekt til alle anledninger. Under kommer mange gode tips fra oss, men du må gjerne bruke dine egne ideer også.

Ta vare på den vakre lyngen 

  • Lyngen bør plantes på et solrikt sted, da blomstrer den lengre.
  • Stikk en finger i jorda for å kjenne om den er fuktig, eller om det trengs påfyll av vann. Er jorda fuktig må du vente med å vanne, hvis ikke kan planten drukne.
  • Lyng trenger mye vann, men vann dem bare når det er plussgrader. Vannes de når det er minusgrader, vil røttene fryse.
  • Lyng trenger ikke gjødsel, men plantet sammen med andre varianter kan det være lurt å tilføre litt gjødsel likevel. Substral Utendørsnæring, som du får kjøpt hos oss i REMA 1000, er ypperlig å bruke til dette.
  • Med godt stell kan lyngen holde seg fargerik og fin gjennom hele høsten. Calluna klarer seg gjennom hele vinteren.