Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Azalea

En vakker adventsglede!

Azalea
Vanning

Blomsten skal vannes rikelig et par ganger i uken. Den beste måten å vanne blomsten på, er å senke potten ned i en bøtte med lunkent vann. La den være i vannet til det ikke kommer flere luftbobler, ta blomsten opp og la den renne godt av seg. Ikke vann på selve blomsten.

Gjødsling

Azalea trenger ikke ekstra næring de første ukene. Etter julen tilføres gjødsel i vannet annenhver uke. ​

Plassering/solforhold

Lyst og i stuetemperatur.

Holdbarhet

Azalea har god holdbarhet når den får nok vann og ikke tørker mellom vanningene. Plasser den gjerne i et litt kaldt rom, for ekstra holdbarhet. Unngå temperatursvingninger. Et tips er å knipe bort avblomstrede blomster, så ser planten ekstra flott ut.

Sesong

Fra slutten av oktober til desember.

Botanisk navn

Rhododendron simsii​

Azalea er en nydelig juletradisjon og manges favorittblomst. Hos oss i REMA 1000 finner du hvite, rosa, lilla og julerøde azalea. Velg den fargen du liker best!

Det er lett å lykkes med Azalea. Blomsten kan stå i stuen, men ikke nærme en varmekilde. Den beste måten å vanne azalea på, er å senke potten ned i en bøtte med lunkent vann. La den være i vannet til det ikke kommer flere luftbobler, ta blomsten opp og la den renne godt av seg. Husk å vanne blomsten jevnlig, så den ikke tørker ut.

Azalea er en juleblomst som holder lenge, og sprer glede utover vinteren!