Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Muscari

Bedre kjent som perleblomst.

Muscari
Vanning

Vann løkplanten når jorden har tørket lett opp. Den trenger lite vann. 

Gjødsling

Trenger ikke gjødsel, da næringen ligger i løken.

Plassering/solforhold

Trives best på lyse steder, men ikke i direkte sollys. Tåler litt trekk, men må holdes unna varmekilder som panel- og peisovner. Når perleblomsten ikke blomstrer lengre, skal den stå lyst og vannes til den visner naturlig. Videre bør løkene oppbevares mørkt og tørt fram til de plantes ut.

Sesong

Tidlig vår

Botanisk navn

Muscari

Holdbarhet

Plasser perleblomstene kaldt om natten, eller mens du er på jobb eller skole, så holder de lengre.

Perleblomsten er en favoritt om våren. Løkplanten har lange vakre stilker med søte blomstertopper på. Den tåler frosten godt, og kan plantes ut tidlig. Sett løkene i en potte utenfor døren din, på balkongen eller i et hagebed. Noen pynter med perleblomster inne også. De er nydelige uansett plassering, men holdbarheten er aller best utendørs.

Setter du perleblomstene ut i bed, kan de blomstre år etter år. Der er de nydelige alene, eller sammen med andre løkplanter som tulipaner og påskeliljer. Prøv de også sammen med vårblomsten stemor.

Hos REMA 1000 finner du perleblomster i ulike vekstfaser. Noen har så vidt spirt opp fra jorden, mens andre er i full blomst. Uansett er planten perfekt som gave til noen du er glad i, eller til deg selv!