Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Eføy

Pynt omgivelsene med lekre eføy i ulike fargenyanser og størrelser.

Eføy
Vanning

Eføyen liker å få påfyll av vann regelmessig, men jorden bør tørke lett mellom hver vanning. Pass på at den ikke blir stående i vann. Gir du planten en dusj en gang i måneden vil den se ekstra frisk ut. ​

Gjødsling

Gjødsles med en svak dose plantenæring. Ha i gjødsel hver andre uke om sommeren og en gang i måneden om vinteren.

Plassering/solforhold

Denne planten trives nesten overalt, men bør skjermes fra sterk sol. Eføy liker litt fuktig luft, så spray gjerne vann på bladene. På sommerhalvåret er den ypperlig å ha ute. Den tåler litt frost, og kan gjerne plantes sammen med lyng. Det pynter opp overgangen mellom sommer og høst!

Et tips er å knipe av noen eføyranker av og til, det fører til tettere vekst. Rankene er flotte å bruke til bordpynt. De ser også nydelige ut i en vase sammen med andre snittblomster.

Sesong

Hele året. Utvalget varierer.

Botanisk navn

Hedera helix

Eføy er en av de mest hardføre grønne plantene som finnes. Den har kraftige og blanke blader, som kommer i flere ulike grønntoner. Hva med en mørkegrønn, lysegrønn eller tofarget eføy? Alternativene er mange, også med tanke på form og størrelse.

Den lekre planten finnes blant annet som vanlig potteplante, på bøyle eller ampel. Prøv den også som bordpynt, eller i en vakker bukett– sammen med duse rosa og hvite roser.

Du trenger ikke grønne fingre for å holde eføyen fin. Vann den regelmessig, og få en plante som spirer og gror. Det er ekstra fint når den får bre seg utover krukkekanten, eller oppover en murvegg ute.