Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Anemone

Spre glede med lekre anemoner!  

Anemone
Vanning

Finn fram en vase, og vask den ren – gjerne med litt klor. Tilsett holdbarhetsmiddel, og ha i friskt og kaldt vann. 

Plassering/solforhold

Snitt stilkene med en skarp kniv, bruk gjerne en tapetkniv. Snittet skal være 2-5 centimeter. Sett blomstene kjølig om natten, så varer de lengre. Anemone liker seg best i halvskygge, og ikke i direkte sollys eller ved en varmekilde.  

Sesong

Desember-mars.

Botanisk navn

Anemone hupehensis. 

Det finnes flere varianter av denne fargerike og vakre blomsten. Hos oss i REMA 1000 får du anemone som snittblomst, helt fra desember. Så du kan ta med deg nydelige blomster inn i stuen, lenge før snøen smelter. Det er glede, det! 
 
Blomsten har kanskje blitt litt ekstra populær, fordi den er så fargerik, robust og lekker. Stilkene er lange, og bladverket friskt og grønt. Den finnes i flere ulike farger, som rosa, lilla, blå og hvit.  
 
La anemone-blomstene skinne for seg selv, eller ha de sammen med andre snittblomster. De passer for eksempel perfekt sammen med roser, brudeslør og ranunkler, og er en nydelig gave til noen du er glad i. Vask vasen godt, og ha i friskt og kaldt vann. Sett buketten i halvskygge, og ikke i direkte sollys – så varer den ekstra lenge.