Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Grenroser

Utrolig søte blomster!

Grenroser
Vanning

Bruk en ren vase som gjerne er vasket med klor. Tilsett posen med holdbarhetsmiddel i vasen, før du heller i kaldt, rent vann. Holdbarhetsmiddelet er med på å holde bakterienivået i vannet nede, samtidig som det gir grenrosene næring. Fjern bladene nederst på stilken, slik at de ikke er i vann. Bladene er nemlig med på å skape bakterievekst. Snitt blomstene på skrå med en skarp kniv. Snittet skal være 2-5 centimeter.

Plassering/solforhold

Grenroser skal helst ikke stå i direkte sollys.

Holdbarhet

Kald oppbevaring gjør at blomstenes holdbarhet forlenges. Et tips er derfor å plassere dem i et kaldt rom om kvelden, slik at de står kjølig om natten. Skulle grenrosene bli slappe i blomsten, så kan de skråsnittes lengre opp på stilken. Det gjør at de trekker mer vann, noe som også forlenger holdbarheten.

Sesong

Hele året.

Botanisk navn

Spray roses

Grenroser er manges favoritt. De små rosene vokser tett i tett, og gir buketten et vakkert, stort og fyldig preg. Setter du rosene kjølig om natten, holder de ekstra lenge. Hos REMA 1000 finner du et stort utvalg grenroser i lekre farger. Velg mellom rosa, røde, hvite, gule, oransje og lilla, eller tofargede.

De små og søte rosene er superfine i dekorasjoner eller som bordpynt. Del buketten i mindre vaser, og spre de vakre blomstene utover bordet. Grenroser er også en perfekt gave, som passer alle anledninger.