Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Parmesangratinerte rosenkål

Parmesangratinerte rosenkål er fantastisk lett å lage, og passer perfekt som tilbehør til lune høstretter.

  • 4 porsjoner
  • 30 minutter
  • Lett
Parmesangratinerte rosenkål

Velg antall porsjoner

Ingredienser

    • 600 g rosenkål, gjerne både grønne og lilla
    • 75 g parmesan*
    • vanlig olivenolje
    • salt og pepper*
    • chiliflakes*
    • 2 tsk eddik*
    • sitron*, til servering, kan sløyfes
    • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Kutt av nederste del av stilkfestet på rosenkålen og fjern de ytterste bladene.  
  3. Kok dem lett møre i lettsaltet vann i 3–4 minutter (se tips under hvis du bruker lilla rosenkål).
  4. Sil av vannet og del rosenkålen i to.
  5. Legg dem over i en ildfast form, ringle over litt olivenolje og strø på revet parmesan.
  6. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
  7. Smak til med salt, pepper og chiliflakes og eventuelt sitron.

Tips!

Hvis du bruker lilla rosenkål kan den miste litt av fargen når den kokes. Ved å tilsette 2 ts eddik i kokevannet bevarer du den fine fargen.

 

Næringsinnhold

Relaterte produkter