Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Norge på sitt beste

Norske grønnsaker er i en klasse for seg selv og gjennom sommeren fylles grønnsaksdisken opp med ferske, norske grønnsaker som er fulle av smak. Grønnsakene blir dyrket av dyktige produsenter som jobber dag og natt med å produsere kortreiste kvalitetsgrønnsaker som gir oss Norge på sitt beste.

Norge på sitt beste

Et unikt klima gir unike grønnsaker

På mange måter er det paradoksalt at et land så langt nord og dekket av fjell og skog kan produsere så fantastiske grønnsaker – men det kan vi faktisk. De norske grønnsakene får sin unike smak fra det spesielle klimaet i landet vårt. Kjølige netter sikrer langsom modning og lange, lyse sommerdager fyller grønnsakene med smak. I Norge dyrkes det grønnsaker der det er geografisk mulig, noe som gir lokal produksjon og kortreiste varer.

Gartner følger sesongene

Siden det er like langt fra Lindesnes til Nordkapp som det er mellom Oslo og Roma, sier det seg selv at ikke alt modner samtidig. Aller først ut er tomatene, som dyrkes i Ryfylke i Rogaland. Deretter kommer spisskål og salater, blomkål og brokkoli og mange andre norske favoritter. Gartner følger den norske sesongen og gjennom sommeren får vi et gjensyn av de aller fineste grønnsakene Norge har å by på. Les mer om sesongen i vår sesongkalender her.

Om Gartner

Gartner er et kvalitetsmerke for norske grønnsaker, poteter, frukt og bær i sesong. Produkter som er merket med Gartner er dyrket hos lokale produsenter rundt om i landet. Gartner-merket gjør det enklere for deg å velge norske grønnsaker og frukt i butikken.