Tidenes sommer er her, og det er sesong for ferske, norske grønnsaker. Kokk Jan Robin Ektvedt tar en tur ut i åkeren for å bli bedre kjent med blomkålen.
Kokk Jan Robin Ektvedt feirer tidenes norske sommer med å besøke noen av landets dyktige grønnsaksprodusenter, og nyter smaken av kortreist sprø salat.
Nå er norske grønnsaker i sesong og alle matglade gleder seg – ikke minst kokk Jan Robin Ektvedt som inviterer oss med til en av landets tomatprodusenter.
I sommer kommer vi til å feriere i Norge. Vi kommer til å handle norsk mat i norske butikker, og frukt- og grøntavdelingene i MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI, vil bugne av ferske, norske grønnsaker fra Gartner.
Nypoteter er benevnelsen som brukes på de første potetene som dukker opp av jorden.
Og de norske nypotetene er så gode at de burde kalles «nytpoteter».
Norske tomater er søte og fulle av smak, og de kommer i mange ulike fasonger og størrelser – fra knyttnevestore til små perler. Lokale produsenter dyrker stadig nye sorter som smaker forskjellig – men alltid godt!
Neper høres hverdagslig ut, men er norske delikatesser! De er også blant det vi kaller vårens primører – de aller første grønnsakene i den norske sesongen. Ferskere blir det ikke!
Norsk blomkål og brokkoli er så smakfull og fersk at den er i en klasse helt for seg selv. Du kan bruke dem sammen eller hver for seg, og som godt tilbehør til kjøtt eller fisk.
Mens sommer går mot høst er søte og saftige plommer endelig i butikken. De er på sitt beste akkurat nå, så spis dem rett fra kurven eller bruk dem i en dessert eller salat.
Norske grønnsaker modner langsomt, men er verdt å vente på. Lyse dager og kjølige netter fyller norske grønnsaker med en unik smak. Nå er ventetiden over for norske sukkererter, squash, brokkoli, løk i bunt og gulrøtter i bunt.