Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fennikel

Fennikel er en spennende grønnsak med en aromatisk smak som kan minne om anis. Bruk den som smakssetter i sauser og supper eller prøv den rå i en salat, eller på ostefatet.

Fennikel
Bruk

Fennikel kan brukes både rå, kokt, bakt, stekt eller grillet. Skjær fennikelen fra bunnen av, slik at du får fine skiver. Om du skal grille eller steke den kan du dele den på langs eller skjære den i større kløfter. 

Smak

Fennikel har en aromatisk smak som kan minne om anis. 

Dyrkes i
Oppbevaring

Fennikel kan oppbevares i kjøleskap, ved 0-4 grader. I kjøleskapet blir den også beskyttet mot sterkt lys og uttørking.

Næringsinnhold

Fennikel er en kalorifattig grønnsak, med mye kostfiber. Du får også vitamin C og kalium fra fennikel. Lukten kommer fra eteriske oljer.

Sesong

Norsk sesong: juli, august, september, oktober