Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Små gule poteter

Små gule poteter er delikate og lyse både inni og utenpå. De er dessuten perfekte for deg som har det travelt, da de koker på kun 15 minutter. Prøv dem gjerne også stekt eller ovnsbakt.

Små gule poteter
Bruk

Små gule poteter passer til både koking, steking og ovnsbaking.

Smak

Små gule poteter har en noe nøtteaktig smak med en fast konsistens. De kan serveres til alle typer kjøtt, fisk eller vegetarretter.

Tilberedning

Potetene er vasket. De er kokefaste og kan kokes både med og uten skall. Koketid ca. 15 minutter. Legg potetene i kokende vann, skru ned varmen og la dem småkoke til de er møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre.

Små gule poteter egner seg også godt til ovnsbaking. Vend dem i olje og bak på 200 grader i 30–40 minutter til de er møre og oppblåste. Dryss litt flaksalt over til slutt.

Dyrkes i
Oppbevaring

Oppbevares mørkt og kjølig.

Næringsinnhold

Små gule poteter har et naturlig innhold av vitamin C, kalium og kostfiber. 

Sesong

Norsk sesong: juni, juli, august, september, oktober, november, desember, januar, februar, mars

Potetene kommer i en mindre pakning slik at du ikke får flere poteter enn du faktisk trenger.