Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Jordskokk

Jordskokk er en spennende rotgrønnsak med delikat, nøtteaktig smak. Den kan brukes i mange forskjellige retter og er en super råvare å lage suppe på.

Jordskokk
Bruk

Jordskokk kan brukes både rå og varmebehandlet. Den er utrolig god å bruke som den er i en salat eller i råkost. Jordskokk kan også bakes, stekes eller brukes i supper, pureer, stapper og gratenger. Et annet godt tips er å høvle den og fritere som chips. 

Smak

Jordskokken har en delikat, nøtteaktig smak og en melen konsistens. 

Tilberedning

Børst jordskokkene godt og kok dem i lettsaltet vann. Skallet er spiselig, så det trenger du ikke fjerne. Jordskokken er klar når den er mør. 

Dyrkes i
Oppbevaring

Jordskokk oppbevares mørkt og kjølig, gjerne ved 0–4 grader.

Næringsinnhold

Jordskokken er rik på kostfiber, spesielt av typen inulin, som gir en søtlig smak. Den er også en kilde til B-vitaminet folat, samt til mineralet kalium.

Sesong

Norsk sesong: mai, juni, september, oktober, november, desember