Rød Lollo
Rød Lollo, eller Lollo Rosso som den opprinnelige heter, har en mild aromatisk smak og en farge som får enhver salatblanding til å se ut som en fest. Med sin røde farge fungerer den også perfekt som smakfullt pynt på smørbrød og baguetter.
Bruk
Lollo brukes som fat- og smørbrødpynt, til supper, stuinger, quicher, omeletter og gratenger. De hvite stilkene bør kokes eller stues.
Smak
Smaken er mild, aromatisk og uten bittertoner.
Tilberedning
Fjern eventuelle visne blad. Kutt litt av stilken eller fjern den helt, og legg gjerne salaten i iskaldt vann i ca. 15 minutter for å gjøre den sprøere.
Oppbevaring
Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2–4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.
Næringsinnhold
Rød og grønn lollosalat er kalorifattig, men rik på kostfiber. Den er også en fin kilde til betakaroten, vitamin K, B-vitaminet folat og mineralet kalium.
Sesong
Norsk sesong: mai, juni, juli, august, september, oktober