Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Rød Lollo

Rød Lollo, eller Lollo Rosso som den opprinnelige heter, har en mild aromatisk smak og en farge som får enhver salatblanding til å se ut som en fest. Med sin røde farge fungerer den også perfekt som smakfullt pynt på smørbrød og baguetter.

Rød Lollo
Bruk

Lollo brukes som fat- og smørbrødpynt, til supper, stuinger, quicher, omeletter og gratenger. De hvite stilkene bør kokes eller stues.

Smak

Smaken er mild, aromatisk og uten bittertoner.

Tilberedning

Fjern eventuelle visne blad. Kutt litt av stilken eller fjern den helt, og legg gjerne salaten i iskaldt vann i ca. 15 minutter for å gjøre den sprøere.

Dyrkes i
Oppbevaring

Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2–4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.

Næringsinnhold

Rød og grønn lollosalat er kalorifattig, men rik på kostfiber. Den er også en fin kilde til betakaroten, vitamin K, B-vitaminet folat og mineralet kalium.

Sesong

Norsk sesong: mai, juni, juli, august, september, oktober