Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fløtegratinerte poteter til påsken

Fløtegratinerte poteter er skikkelig kosemat og er ypperlig tilbehør til påskens mange middager. Vi gir deg våre beste serveringstips og oppskrifter med våre ferske Fløtepoteter.

Fløtegratinerte poteter til påsken

Alltid som hjemmelaget

Våre smakfulle fløtepoteter lages akkurat som du ville gjort det hjemme. Vi bruker alltid gode råvarer som ferske poteter, ekte fløte og litt hvitløk som gir potetene en ekstra god smak. Dette gjør at resultatet blir like bra – hver eneste gang. Det eneste du trenger å gjøre er å toppe med din favorittost!

Lag en skikkelig god påsketallerken med fløtepoteter, lam og rotgrønnsaker.
Lag en skikkelig god påsketallerken med fløtepoteter, lam og rotgrønnsaker.

Tips!

Bruk gjerne en blanding av revet mozzarella og cheddar som topping!

 

Fløtepoteter til alle anledninger

Våre ferske Fløtepoteter kommer i tre ulike størrelser, slik at du alltid finner et alternativ som passer til dine middagsplaner. I pose har vi 500 gram som passer utmerket til 2-3 personer og 1,2 kilo som passer til 5-7 personer. Vi har også nyheten Rett i ovn på 400 gram som passer supert til 2 personer. Denne varianten er også ekstra praktisk fordi den kommer i en egen aluminumsform – veldig praktisk på hyttetur eller når du vil slippe ekstra oppvask.

Hvor mye fløtepoteter bør du beregne per person?

Du kan beregne mellom 175 og 200 gram fløtepoteter per person. Beregn gjerne litt ekstra om du har mange gjester som er glad i fløtepoteter. 

Visste du at?

Våre Fløtepoteter kan godt fryses om du ikke får brukt opp alt. Ha potetene i en tett pose eller boks og frys i opptil 2 måneder.

Slik tilbereder du fløtepotetene:

Fløtepotetene våre er allerede smaksatt og klare til å settes i ovnen, men du må gjerne sette ditt eget preg på potetene. Estragon, muskat eller rosmarin er spennende smaker som gir potetene det lille ekstra.

I ovn:

Det er absolutt enklest å tilberede fløtepoteter i ovnen! Husk å justere steketiden etter porsjonsstørrelsen. Familiepakningen vår skal stekes i 30 minutter, mens de to mindre pakningene er klare på 12-15 minutter.

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Ha potetene over i en egnet form og strø over ost.
  3. Stek potetene i ca. 15 minutter til du får en sprø overflate.
Bacon er digg topping på fløtepotetene!

I kjele:

Om du ikke har stekeovn tilgjengelig kan du tilberede potetene i et vannbad – veldig kjekt på tur! 

1. Kok opp vann og legg posen i kjelen. Skru ned varmen og la trekke i ca. 10 minutter.
2. Klipp opp posen og klem innholdet forsiktig ut. Strø over litt ost og server! Om du har en ovn tilgjengelig kan du ha potetene over i en form og la osten smelte. 

I airfryer:

Det er fullt mulig å tilberede fløtepotetene i en airfryer. Bruk gjerne bakeformen som følger med airfryeren, eller del fløtepotetene opp i mindre porsjonsskåler, slik at du kan steke alt samtidig.

  1. Ha potetene over i en egnet bakeform eller ildfaste porsjonsskåler og strø over ost.
  2. Bak i airfryeren på 180 grader i ca. 12-15 minutter. Åpne gjerne airfryeren midt i steketiden og juster tiden om det er nødvendig.

Hva kan du servere med fløtepoteter?

Fløtepotet kan du servere til det aller meste. Nå i påsken serveres det gjerne til lam, skinkestek eller biff, men det er også godt til hvit eller rød fisk, kylling, kalkun, spekemat eller spekemat. Du kan også gjøre fløtepotetene til hovedretten ved å tilsette andre ingredienser i formen. Topp gjerne med stekt bacon eller pølser og brokkoli, og du får hele middagen i formen.

Fløtepoteter er supert tilbehør til koselige helgemiddager. Her server til kyllingklubber og en frisk salat.

Hvor får du kjøpt Fløtepoteter fra Grønn & Frisk?

Du får kjøpt Fløtepoteter fra Grønn & Frisk hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.