Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ute etter en robust blomst med flotte farger?

Ildtopp er en av Norges mest solgte potteplanter og pynter opp både stuer, studenthybler og kontorlandskap.

Ute etter en robust blomst med flotte farger?

Du har kanskje sett ildtoppen hjemme hos erfarne blomsterelskere? Da er det lett å tenke at blomsten er vanskelig å få til, men det er den absolutt ikke. Ildtoppen trives hos alle, også hos de uten grønne fingre.

Lagrer vann i bladene

Trikset er å ikke vanne ildtoppen så ofte. Kjenn at jorden er lett tørr før du tar frem kanna. Grunnen til at den klarer seg, er bladenes unike egenskaper. Blomsten er nemlig en del av sukkulentfamilien, som lagrer vann i bladene sine.

Studenter kan la ildtoppen stå igjen i leiligheten, mens de er på besøk hjemme. Travle folk kan glemme planten for en stund, uten at det synes. Og ungkarer kan imponere med grønne fingre, takket være den lekre ildtoppen som nesten vanner seg selv (med litt hjelp innimellom).

Like fin ute og inne

Det er vanligst å ha ildtoppen inne, men den er knallfin ute om sommeren. De bittesmå blomsterknoppene lyser opp omgivelsene. Blomsten finnes i et hav av ulike varianter, størrelser og farger, som kan kombineres på mange forskjellige måter. Hos oss i REMA 1000 kan du kjøpe lekre ildtopper, som passer alle anledninger.