Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Monstera   

En trendy grønn plante!

Monstera   
Vanning

Monstera trenger lite vann, og jorden bør tørke skikkelig opp mellom hver vanning. Det skal likevel nevnes at planten ikke burde stå i tørr jord lenge. Kjenn om jorden er fuktig eller tørr, og vann ved behov. Det er også viktig at Monsteraen ikke blir stående i vann, så hell av overflødig vann. Bruk gjerne en sprayflaske og dusj planten din med jevne mellomrom, for et ekstra lekkert utseende.  

Gjødsling

Monstera trenger lite gjødsel. Gi den litt mer gjødsel om sommeren enn om vinteren, men vær sparsommelig.   

Plassering/solforhold

Denne planten trives på lyse steder, spesielt om vinteren. Hvis ikke bladene splitter seg, får den for lite lys. Om sommeren er det lurt å unngå for mye sterk sol, så ikke bladene blir solbrente. Monstera tåler ikke temperaturer under 15 grader. Den skal heller ikke stå for nærme en varmekilde.   

Monsteraen utvikler en del røtter. Blir det for stor tilvekst av røtter i potten, klarer den ikke å ta til seg næring. Det er derfor lurt å sjekke dette jevnlig, og potte om ved behov. Den bør uansett pottes om en gang i året. Når den får større potte vil planten få mer næring, og bedre plass til å utvikle seg.   

Sesong

Hele året. Utvalget varierer.

Botanisk navn

Monstera deliciosa

Kjøper du en monstera, som også kalles vindusblad, får du hele pakken. Planten er utrolig kul å se på, den er robust og lettstelt! Superfin hjemme i stua, eller som et friskt pust på kontoret.  

Monstera er mye brukt til å ta stiklinger av. Et tips er å sette stilken i en glassvase, og bruke den som en snittblomst. Pynt med den i stua, mens du venter på at røttene skal gro. Monstera-stiklinger er ikke bare lekre å se på, planten har faktisk godt av å bli klippet av og til. Da får monsteraen konsentrert seg om de store bladene, så de kan vokse seg enda større og vakrere.