Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Dette er lyng!

Lyng skaper et fantastisk høstpreg, med flotte farger utenfor hjemmet.

Dette er lyng!

De to mest populære lyngplantene er Calluna og Erica. Calluna er en flerårig staude, som er veldig hardfør. Den holder seg fin gjennom hele vinteren, selv om denstår ute i kulden. Erica er ettårig, og tåler mindre frost.

Lyng finnes i et stort utvalg farger, pottestørrelser, skåler og dekorasjoner. Den gjør seg ypperlig til utplanting, eller som pynt på terrassen og foran inngangsdøren. Lyng er både lettstelte og vakre planter. Ikke rart dette er høstens favoritt!

Lyng er også flott sammen med andre høstblomster og grønne uteplanter, enten i krukke eller kurv. Velg de lyngblomstene du liker best, og skap din helt egne høstatmosfære– i nydelige toner av rosa, lilla, oransje og grønn.

Hos oss i REMA 1000 kan du kjøpe lyng i ulike farger og størrelser. Lyngsesongen strekker seg fra august til oktober, og med riktig stell holder plantene seg fargerike og fine gjennom hele høsten.

Slik tar du vare på lyng 

  • Vanning: Dette er tørste planter, som må vannes mye. Vann cirka 2 ganger i uken, avhengig av temperaturen ute. 
Lyngen skal kun vannes ved plussgrader. Vannes de når det er minusgrader, fryser røttene.Trives best i sur jord. 

  • Gjødsling: Trenger ikke gjødsles.
  • Plassering/solforhold: Plasser lyngen lyst og solrikt, så blomstrer de lengre. Calluna og andre hardføre varianter, som blomstrer utover høsten, tåler frost. Erica kan begynne å drysse når frosten kommer. 

  • Sesong: August til oktober.