Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik steller du påskeblomstene

Det finnes ikke noe bedre enn påske, vårsol og vakre blomster.

Slik steller du påskeblomstene

De fleste av oss har mange gode minner fra en barndom med kram snø, gule tulipaner og påskeliljer. Blomstene er både originale, tradisjonsrike og koselige, men langt fra de eneste påskeblomstene som finnes.

Hos oss i REMA 1000 kan du også kjøpe roser, bridal crown og muscari til påskeferien.

Tulipaner

Tulipaner sprer glede lenge. Husk å snitte de på tvers, med en skarp kniv. Vask en vase med litt klorin, og ha i rent og kaldt vann. Sett buketten i vasen med posen på, og la den stå slik i en times tid. Ta av posen, og etterfyll med friskt vann hver dag. Setter du buketten kjølig om natten, varer den ekstra lenge.

Les mer om tulipaner her!

Påskeliljer

Påskeliljen finnes både som snitt- og potteblomst. Snittblomsten stelles på samme måte som tulipaner. Løkblomsten kan settes ut, og klarer seg i 4-5 minusgrader. Blomsten liker seg godt i lyse omgivelser, men ikke i direkte sollys. Vann den jevnlig, så jorden holdes fuktig, men husk å ikke vanne rett på løken.

Les mer om påskeliljer her!

Bridal crown

Dette er en nydelig løkblomst, som ofte kalles for en hvit påskelilje. Blomsten stelles på samme måte som påskeliljen, så følg tipsene over!

Les mer om bridal crown her!

Gule roser

Roser er perfekte til påske, spesielt de gule! Husk å fjerne bladene nederst på stilkene, sånn at de ikke kommer i kontakt med blomstervannet. Skråsnitt rosene 2-5 centimeter med en skarp kniv. Husk å ha holdbarhetsmiddel i vannet, før rosene inntar sitt nye hjem. Står buketten kaldt om natten, øker holdbarheten.

Les mer om roser her!

Muscari eller perleblomst

Hos REMA 1000 kan du kjøpe lekre perleblomster, som tåler både innetemperaturer og litt frost. Settes løken ut i bed, kan den spire år etter år. Blomsten trenger lite vann, men gi den litt når jorden har tørket lett opp. Den liker seg lyst, men ikke i direkte sollys.

Les mer om perleblomsten her!