Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Det norske juleeplet

Nå får du endelig norske epler helt fram til jul – nyt de fantastiske, røde juleeplene mens de er her.

Det norske juleeplet

Et særegent smaksbilde

Eplene får sitt særegne smaksbilde fra det varierte klimaet i landet vårt. Mange soltimer på sommeren og temperatursvingninger på høsten gir eplene en kompleks aroma og en fin balanse mellom sødme og syrlighet. Eplene har en fast konsistens og er sprøtt og saftig. Eplene har også en uimotståelig rødfarge som gjør at de ser ekstra lekre ut på fruktfatet.

En spesiell sensort

Det norske juleeplet er helt spesielt og er kun i sesong i en kort periode. Eplene dyrkes i Gvarv i Telemark og er en sensort, som betyr at det modnes senere på sesongen enn andre norske eplesorter. Sorten kalles Rubinstep og er spesielt kjent for sin fantastiske røde farge og sprø konsistens.

Visste du at?

Juleeplene har et felt på baksiden der solen ikke når fram – man vet at eplene er klare til å høstes når dette feltet har blitt gult.

Nytes som de er

Juleeplene burde absolutt nytes som de er, da er de aller best. Eplene er også rike på fiber – mye av kostfibrene sitter i skallet, så spis gjerne eplet med skallet på. Eplene kan også kuttes opp som snacks eller brukes i bakst eller dessert. De er også gode som tilbehør til middagen eller julematen. Stek de raskt i pannen på høy varme og server. Tynne epleskiver kan også stekes i ovnen slik at du får smakfulle eplechips.

Hvor får du kjøpt juleepler fra Gartner?

Juleepler fra Gartner får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.