Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Sesong for små poteter

Små poteter er fulle av smak og er klare på kort tid – en perfekt potetvariant for deg som ikke vil la god smak gå på bekostning av tid.

Sesong for små poteter

En potet for den travle

Små poteter er en super potetvariant for de som har det litt hektisk! De er ferdig vasket og du trenger ikke å skrelle de før du begynner å lage mat. Potetene er ferdig kokt på 12­–15 minutter og hvis du vil kutte ned enda mer på tilberedningstiden er det bare å dele de i to! Dette gjelder riktig nok ikke for små mandelpoteter, som vil ha lettere for å gå i stykker under koking dersom de deles.

Mindre poteter – mindre matsvinn

Små poteter fra Gartner passer ekstra godt når du skal lage mat til litt færre, eller kanskje bare til deg selv. Potetene kommer i en mindre pakning, som gjør at du enklere kan kjøpe så mye du trenger og holde oversikten over hva du har. På denne måten kan vi hjelpe til med å redusere matsvinnet.

Prøv Jan Robins vri på flesk og duppe med små poteter til.

Ulike sorter, ulike bruksområder

En potet er ikke bare en potet! Når vi snakker om potetsorter deler vi gjerne inn i to kategorier – melne eller kokefaste poteter. Hvilken potetsort du velger kan ha mye å si for hva du skal lage, så det er derfor kjekt å ha i bakhodet. Både Røde og Gule Små Poteter er kokefaste varianter som betyr at de er supre til koking eller til baking i ovnen. Om du koker er det viktig å la de småputre på lav til middels varme med skallet på – potetene skal ikke fosskoke. Små Mandelpoteter er en melen variant som betyr at de egner seg aller best til steking eller å bake i ovnen. 

Tips!

Små mandelpoteter kan lett koke i stykker, og det kan derfor være lurt å ikke koke de helt ferdig. Hell av vannet når potetene begynner å bli møre og la de dampes i kjelen under lokk i noen minutter til de er ferdige.

En norsk middagsklassiker

Poteten har vært en viktig del av den norske matkulturen siden 1800-tallet, og det er virkelig med god grunn – det er ingenting kjedelig med poteter og den kan tilberedes på utallige måter. I samarbeid med kokk Jan Robin Ektvedt har vi utviklet flere enkle og smakfulle oppskrifter der de små potetene er stjernene på tallerkenen. Se alle oppskriftene her.

Visste du at?

Potet er en naturlig kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Mye av fibrene befinner seg i skallet, så spis gjerne potetene med skall.

Potetene har god holdbarhet, og bør oppbevares mørkt og kjølig, ved ca. 4–8 °C.

Små poteter er smakfulle delikatesser som kan brukes på en mengde ulike måter, og kan serveres både til tradisjonsmat og hverdagsretter – her er det kun fantasien som setter grenser. Se gjerne våre andre potetoppskrifter her også.