Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Dette kan du lage med sesongens blomkål

Den norske blomkålen er her, og den er mild, sprø og utrolig anvendelig! Få tips og inspirasjon til hvordan du kan bruke denne delikate grønnsaken.

Dette kan du lage med sesongens blomkål

I en klasse for seg selv 

Norsk blomkål er i en klasse for seg selv, og bak hver eneste grønnsak ligger det utrolig mye tid, arbeid og kjærlighet. Blomkålen har fått modne langsomt som gir den en unik konsistens og smak. Smaken er mild, med en anelse peppertoner og en balansert sødme. Når blomkålen varmebehandles forsvinner peppertonene, og den blir søt og rund i smaken. 

Norsk blomkål er en norsk delikatesse – nyt den mens den er her!

Visste du at?

Blomkålsprodusentene bruker kålens blader til å beskytte den mot varme på dagtid og kulde om natten? Dette er nemlig en grønnsak som krever riktig håndlag for å bli slik vi kjenner den.

En av de mest anvendelige grønnsakene vi har 

Blomkålen er en av de mest anvendelige grønnsakene vi har, og kan virkelig brukes til alt! Mange er oppvokst med kokt blomkål, men den kan brukes til langt mer. Den kan stekes, dampes, wokkes, grilles, syltes, gratineres eller lages til puré. I tillegg er den super å bruke rå i salat, som snacks med en god dip til eller raspes til blomkålris.

Stek blomkålen i smør med noen hvitløksfedd – da får du et ordentlig smakfullt resultat.

Oppbevaring

Blomkål trives best i kjøleskapet ved 2-4 grader. Ha den gjerne i en plastboks eller plastpose.